Otvorena prva dm prodavnica u Lukavcu

0
715
U Lukavcu otvorena prva dm prodavnica, prodajna mreža dm-a sada broji 75 prodavnica u 44 grada

U TC Belamionix, na adresi Lukavačkih brigada bb, danas je u Lukavcu otvorena prva dm prodavnica. Prodajna mreža najvećeg drogerijskog lanca u BiH sada broji 75 prodavnica u 44 grada, a građani Lukavca u prilici su da na jednom mjestu potraže različite proizvode iz širokog asortimana zdrave hrane, njege i ljepote, domaćinstva te iz asortimana za bebe.
“Uvijek s radošću dolazimo u nove sredine kako bismo našim kupcima bili što bliže i sa velikim zadovoljstvom Lukavac upisujemo na listu naše prodajne mreže. U okviru naše bogate ponude su i brojni proizvodi po trajno sniženim cijenama, iz cjenovnog koncepta Uvijek povoljno“, izjavila je regionalna menadžerica dm-a Lejla Andrić.
Povodom otvorenja, za svoje prve kupce u ovome gradu, dm je pripremio niz iznenađenja i pogodnosti kao i specijalnu ponudu 1+1 gratis proizvoda. Svi kupci danas su na poklon dobili dm trajni ceker, a iskoristili su i popust od 15% na ukupan iznos računa. Oni koji su kupovinu obavili u iznosu od 20 KM i više imali su priliku da učestvuju u kolu sreće i u toj igri osvoje različite poklone, dok su svi oni čiji je iznos računa bio 40 KM i više na poklon dobili peškir.
Početak rada nove prodavnice dm je obilježio i društveno odgovornim angažmanom te je u okviru inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenute s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša, načelniku općine Lukavac, Edinu Deliću, uručena donacija za realizaciju projekta Uređenje školskog parka u Lukavcu.
Ček donacije u iznosu od 8.773 KM uručila je Lejla Andrić, koja se osvrnula na značaj projekta.
“Ovaj ekološki projekt jedan je od ukupno šest odabranih iz cijele BiH čiju realizaciju će dm podržati i tako podržati unapređenje životne sredine i okoliša u lokalnim zajenicama. Nadamo se kako će stanovnici Lukavca, nakon obnove i uređenja ove značajne parkovske površine u gradu, kvalitetnije i radosnije provoditi svoje vrijeme u toj zelenoj oazi“, istakla je Lejla Andrić.

U okviru projekta {ZAJEDNO} za bolje sutra uručena donacija za uređenje školskog parka

Školski park jedna je od najvećih i najposjećenijih parkovskih površina u Lukavcu, ali je već izvjesno vrijeme u izuzetno zapuštenom stanju. Realizacijom projekta bit će obnovljen prostor namijenjen za dječiju igru, što podrazumijeva rekonstrukciju i obnovu postojećeg parkovskog mobilijara; vrtuljka, tobogana i klackalice, a planirana je obnova zelene površine sadnjom 35 novih sadnica.
Konačni izgled ove gradske parkovske površine koja se prostire na 10.000 m² bit će uljepšan i farbanjem klupa te postavljanjem novih korpica za otpatke.
“Zahvaljujemo se kompaniji dm na podizanju ekološke svijesti na području općine Lukavac, kao i na značajnoj donaciji za realizaciju projekta Uređenje školskog parka, s obzirom da će u novouređenom parku, u lijepom ambijentu, ugodno vrijeme moći provoditi djeca, učenici ali i drugi građani“, izjavio je načelnik Općine Lukavac, Edin Delić.
Načelnik je podsjetio kako je je Lukavac, uključujući i užu gradsku jezgru, s obzirom na brojne fabrike koje ga okružuju na svega 900 metara zračne linije izuzetno izložen različitim faktorima zagađenja koji nastaju u procesu industrijske proizvodnje, te je obnova zelenih gradskih površina, koje stvaraju pozitivnu mikroklimu, time i značajnija.
Osim današnje donacije za realizaciju ovog projekta te brojnih pogodnosti za svoje prve kupce u Lukavcu, dm je povodom otvorenja prve prodavnice u ovome gradu osigurao pogodnosti i u narednom periodu. Tako za svaku obavljenu kupovinu do 8. februara svi kupci mogu iskoristiti 15% popusta na ukupan iznos računa. Ali ni to nije sve, jer u periodu od 6. do 13. februara dm organizuje nagradnu igru u kojoj učesnici mogu osvojiti vrijedne nagrade. Prva nagrada je Xiaomi 856 električni skuter, druga nagrada je Lenovo IdeaPad laptop, dok preostali fond nagrada čini 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 25 KM.