Sparkasse Bank posvetila Dan štednje najmlađima i učenicima generacije

0
1002
Povodom Dana štednje predstavnici Sparkasse Bank posjetili škole i ugostili učenike u niz gradova u BiH

Sparkasse Bank je povodom 31. oktobra, Svjetskog dana štednje i ove godine provela niz aktivnosti na promicanju navika štednje kod najmlađih, kao temelja sigurnije budućnosti.
U saradnji sa svojom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse, odlučila je podržati aktivnosti NVO EDUS s donacijom u iznosu od 5.000 KM, a Sparkasse tim je posjetio djecu polaznike EDUS-ovog programa te ih obradovao poklonima i zabavnim programom o temi štednje.
Nije izostalo ni redovno druženje i edukacija školaraca te su uposlenici banke posjetili škole ili ugostili učenike u nekoliko gradova u BiH, sa ciljem da im kroz zabavni program i poklone približe važnost štednih navika.
Sparkasse tim je ovom prilikom posebnu pažnju posvetio promociji vrijednosti kao što su radne navike, marljivost i želja za učenjem te su u svakoj školi nagrađeni najbolji osnovci i učenici generacije: Ema Pavlinović iz OŠ Osman Nakaš (Sarajevo), Denis Avdić iz OŠ Suljo Ćilić(Jablanica), Sejdić Tajra iz OŠ Jala (Tuzla), Danilo Vidičević iz OŠ Dositej Obradović (Prijedor) i Džan Imamović iz OŠ Hamdija Kreševljaković (Kakanj). Ovim osnovcima je pripala novčana nagrada za odlično učenje i vladanje.
Ovakvim aktivnostima u direktnom kontaktu sa najmlađima, Sparkasse Bank promovira koncept štednje i kroz svoju proizvodnu paletu – posebno dizajniran štedni model za djecu ima za cilj da kreira pozitivna iskustva, i na taj način i roditeljima olakša stvaranje štedne navike i finansijsku odgovornosti kod djece.