Sparkasse Bank: Produžen rok za prijave na program stipendiranja Best of South East

0
339
Prijave za program stipendiranja mogu se poslati i tokom januara 2022. godine

Za sve studente koji se nisu stigli ranije prijaviti za program stipendiranja ‘Best of South East’, koji sprovodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, stiže dobra vijest. Rok za prijave je produžen.
Talentirani studenti i diplomanti iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije, koji do sada nisu stigli poslati svoju prijavu za ovaj program stipendiranja, mogu to učiniti tokom januara 2022. godine direktno na:
Univerzitet u Graz do 20. januara;
Tehnički univerzitet u Grazu, do 4. januara;
Univerzitet za muziku i izvedbene umjetnosti Graz do 15. januara;
Montanuniversität Leoben 17. januara 2022. godine.
Za stipendije mogu aplicirati studenti mlađi od 27 godina, s dobrim prosjekom ocjena i poznavanjem engleskog i njemačkog jezika. Program stipendiranja, koji traje jednu godinu, uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca u iznosu od 750 eura.
Zahvaljujući ‘Best of South East’ programu stipendiranja, mladim ljudima iz BiH se već nekoliko godina pruža prilika za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.
Više informacija možete dobiti na službenoj stranici Banke.