Sparkasse Bank u eko akciji čišćenja Boračkog jezera

0
629
U akciji čišćenja Boračkog jezera učestovali članovi RK Bosna i zaposlenici-volonteri Sparkasse Bank

U eko akciji koju sponzoriše Sparkasse Bank dd BiH, a u realizaciji ronilačkog kluba Bosna i značajnog broja volontera – uposlenika Sparkasse Bank, ovog vikenda su očišćene obale i voda Boračkog jezera.
“Ovo je druga godina da Sparkasse Bank sprovodi eko akciju ‘Voda je život – neka bude čista’, u kojoj, pored finansijskih sredstava, učestvuje i veliki broj naših zaposlenika, koji svojim primjerom ukazuju na važnost očuvanja životne sredine. Ovo je bila prva eko akcija ove godine, a sigurni smo da će u ostalim akcijama učestovati i još veći broj naših uposlenika, kao i da ćemo, dajući primjer drugima šta sve možemo uraditi na poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama u BiH, pokrenuti još jednu pozitivnu priču“, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.
Ističući kontinuitet u aktivnostima očuvanja čistih jezerskih voda i obala, Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba Bosna izjavio je da su u ovoj prvoj ovogodišnjoj akciji učestvovala: 22 ronioca i 10-ak volontera, a izvađeno je oko 150 kg uglavnom ambalažnog otpada, koji je komunalna služba odvezla na deponiju.

Uspješno okončana prva ovogodišnja eko akcija na Boračkom jezeru

Volonteri – zaposlenici Sparkasse Bank ističu da je zadovoljstvo raditi za poslodavca koji prepoznaje potrebe zajednice u kojoj djeluje, a i da su ovakve akcije izvrsna prilika da se uposlenici druže između sebe.
Naredne eko akcije realizovat će se na jezerima Buško i Jablaničko, te dužinom korita rijeka Bosne i Željeznice.