Sparkasse banka postala eksluzivni izdavalac Diners kartica za BiH

Prihvat Diners kartica je ugovoren s prodajnim mjestima širom BiH na kojima je u 2020. godini realizirano 94% prometa ovim karticama

0
181
Diners kartice se mogu dobiti u bilo kojoj poslovnici Sparkasse Banke, rečeno je na prezentaciji

Sparkasse Bank BiH je stekla podlicencu i tako postala novi ekskluzivni izdavaoc i ugovaratelj prihvata internacionalnog kartičnog brenda Diners Club International na tržištu BiH.
Novi proizvod u ponudi rezultat je digitalne strategije Banke i njenih kontinuiranih nastojanja da prati najnovije trendove bezgotovinskog plaćanja, a kako bi se približila potrebama svojih klijenata.
Projekat je predstavljen danas u sjedištu Banke u Sarajevu, a medijima su se tom prilikom obratili Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse Bank, Igor Bilandžija i Amer Hadžikadić, članovi Uprave Sparkasse Bank, te Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba, nosioca licence za Diners Club kartice u Hrvatskoj, dosadašnjeg ekskluzivnog izdavatelja i ugovaratelja prihvata Diners Club kartica na području BiH.
Uprava Sparkasse Banke je istakla da ova banka, kao dio austrijske grupacije Erste i Steiermaerkische Sparkasse, jedne od najrespektabilnijih bankarskih grupacija u Evropi s tradicijom poslovanja od gotovo 200 godina, slijedi poslovni koncept odgovornog bankarstva. Taj koncept, između ostalog, podrazumijeva i najbolja bankarska rješenja za bh. građane i realni sektor, a takvo jedno rješenje će upravo ponuditi kroz sinergiju dva snažna internacionalna brenda – Sparkasse i Diners Club.
Diners Club International je dio Discover Global mreže prisutne na gotovo 40 miliona prodajnih mjesta i 1,3 miliona ATM-ova u više od 200 zemalja i lokacija širom svijeta. Discover Global mreža uključuje Discover Network, Diners Club International, PULSE i više od 20 partnerskih članica širom svijeta.
“Sticanje podlicence za Diners Club kartice je prvi korak u velikim planovima koje imamo za ovaj proizvod, a slijedeći trendove digitalizacije finansijskih usluga, tržišni potencijal za kartične proizvode, kao i našu vlastitu viziju da budemo predvodnik u inovacijama”, pojasnili su iz Uprave Sparkasse Bank.
“Želimo zahvaliti upravi i uposlenicima Diners Club BiH na uspješnoj saradnji u više od 15 proteklih godina. Apsolutno smo uvjereni da će Sparkasse Bank, kao novi partner i ekskluzivni nosioc prava da izdaje Diners Card kartice na bh. tržištu, nastaviti uspješno pozicioniranje i čak jači razvoj Diners Club usluga i aktivnosti na lokalnom nivou u korist sadašnjih, ali i budućih korisnika Diners Club kartica. Stoga se radujemo zajedničkoj budućoj saradnji na jačanju pozicije Diners Club brenda u regionu”, rekao je Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba Hrvatska.
U proteklom periodu je Sparkasse Bank uspješno provela proces tehničke, kao i migracije postojećih Diners kartica u sistem Sparkasse Banke. Prihvat Diners kartica je ugovoren s prodajnim mjestima širom BiH na kojima je u 2020. godini realizirano 94% prometa ovim karticama. Time sadašnji imaoci kartica mogu vršiti plaćanja tamo gdje su to i navikli, a mreža trgovaca za prihvat Diners kartica se nastavlja kontinuirano širiti.
Diners kartice, koje se već mogu dobiti u bilo kojoj poslovnici Sparkasse Banke, su kreditne kartice za fizička i pravna lica. One omogućavaju klijentima da dođu do dodatnog izvora sredstava i obave kupovinu odmah, a otplatu vrše na do 36 rata ili uz odgodu plaćanja i do 50 dana. Kartice se mogu koristiti za online kupovine i podizanje gotovine, te plaćanja na prodajnim mjestima u BiH i inostranstvu, a omogućavaju i pristup Airport Lounge na preko 1.300 svjetskih aerodroma.

Saradnja sa Sparkasse Bank BiH na jačanju pozicije Diners Club brenda u regionu

Već od 2022. godine Sparkasse Banka najavljuje snažno djelovanje prema tržištu i novim klijentima, te unapređenja produkta kao što su: contactless funkcionalnost, 3D secure standard za maksimalnu sigurnost, loyalty programi i popusti kod trgovaca.
Osim toga, Sparkasse Bank ima dosta širu viziju pozicioniranja Diners brenda u BiH te će ova kartica biti bitan instrument njene strategije digitalizacije u smislu povezivanja s digitalnim platformama za plaćanje, a u skladu s očekivanjima i trendovima novog digitalnog doba.
Sparkasse Banka je najavila i novu kampanju za stanovništvo od naredne sedmice kroz koju će, kao znak dobrodošlice, prvih 100 novih korisnika Diners Club kartice osloboditi troškova godišnje članarine i upisnine. Više informacija o novom proizvodu na službenoj stranici Banke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here