Stambeni krediti Raiffeisen banke uz fiksnu kamatnu stopu

0
6204
Do Vaših kvadrata uz pomoć malih rata! - nova kampanja Raiffeisen banke

Raiffeisen banka u BiH je za klijente pripremila atraktivnu ponudu stambenih kredita uz fiksnu kamatnu stopu u okviru nove kampanje pod nazivom ‘Do Vaših kvadrata uz pomoć malih rata!’
“Kupovina vlastitog stambenog prostora predstavlja značajnu životnu investiciju za decenije koje dolaze. Našim klijentima uvijek želimo biti čvrst oslonac pri donošenju važnih odluka, te kao poslovni partner ponuditi moguće optimalno rješenje ukoliko se odluče da kupovinu nekretnine finansiraju iz sredstava kredita. Kako bi uživali u svom novom domu, a kupovinu pretvorili u lijepo iskustvo, za klijente smo pripremili atraktivnu ponudu stambenih kredita uz fiksnu kamatnu stopu”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Dobnigg je dodao da su za njihove klijente pripremili i Vodič za kupovinu stambene jedinice koji je dostupan na web i Facebook stranici Banke kako bi na jednostavan i praktičan način klijente upoznali sa cijelim procesom apliciranja za kredit.
Raiffeisen stambeni krediti su, za klijente koji žele stabilnu i sigurnu otplatu, dostupni uz fiksnu kamatnu stopu već od 3,89% (EKS FBiH i DB 4,38%, RS 4,45%) u prvih 12 godina otplate kredita. Klijenti mogu odabrati i stambeni kredit s promjenjivom kamatnom stopom već od 3,49% (EKS FBiH i DB 4,03%, RS 4,10%). Za period otplate preko 12 godina kamatna stopa je promjenjiva.
Stambeni kredit je namijenjen za kupovinu postojeće ili stambene jedinice u izgradnji te za izgradnju stambene jedinice. Maksimalan iznos kredita je do 300.000 KM, a maksimalan rok otplate 25 godina. Isplata kredita se vrši na račun prodavca/izvođača radova dok je korisniku kredita omogućena isplata dijela kredita u gotovini u maksimalnom iznosu do 10.000 KM.

Više informacija o kampanji dostupno je na https://raiffeisenbank.ba/landing-stambeni-krediti ili u poslovnici Raiffeisen banke.
Vodič za stambeni kredit dostupan je na https://rbbh-aa0d.kxcdn.com/sites/default/files/ikone/Vodic%20za%20kupovinu%20stambenih%20kredita.pdf .