Stanić Beverages otvorio u Kreševu novu PET liniju, investicija 8 miliona KM

0
1147
Svečanom otvorenju nove PET linije prisustvovao je i član Predsjedništva BiH Dragan Čović

Stanić Beverages otvorio je novu modernu liniju za punjenje PET boca u tvornici u Kreševu s godišnjim maksimalnim kapacitetom do 100 miliona litara.
Ukupna vrijednost investicije iznosi osam miliona maraka, a zahvaljujući novim kapacitetima Stanić Beverages će i dalje jačati izvoznu strategiju. Na novoj PET liniji za punjenje trenutno će se puniti brand Juicy Fruits, no novi kapaciteti omogućavaju Stanić Beveragesu širenje i u druge kategorije osvježavajućih pića.
Prijašnji kapacitet tvornice u Kreševu iznosio je oko 50 miliona litara, stoga će nova investicija postojeće kapacitete utrostručiti na 150 miliona litara. S obzirom na povećane kapacitete, tvornica u Kreševu moći će pratiti ekspanziju izvoza branda Juicy u zemlje CEFTE, EU i MENA regiju.
“Otvaranjem nove PET linije modernizirali smo proizvodnju, poboljšali kvalitetu, povećali kapacitete te finalizirali prvi ciklus investicija. Uskoro krećemo i u novi investicijski ciklus koji ćemo započeti proširenjem postojećeg skladišnog prostora u vrijednosti od 2 miliona maraka s ciljem daljnjeg rasta prodaje”, izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik Stanić Beveragesa.

Na novoj PET liniji za punjenje trenutno će se puniti brand Juicy Fruits

Stanić Beverages najveći je proizvođač sokova u BiH koji sljedeće godine slavi dvadeset godina postojanja branda Juicy. Juicy sokovi se danas mogu pronaći na policama u svim zemljama regije, ali i u zemljama Evropske unije poput Njemačke i Italije te na Bliskom istoku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji.
Svečanom otvorenju nove PET linije uz brojne poslovne partnere, dobavljače, kupce i ostale goste prisustvovao je i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je simbolično 2015. i otvorio prvi ciklus ulaganja, te ovom prilikom još jednom pohvalio nove investicije u domaću proizvodnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here