Startup Kesa brine za zajednicu uz podršku Sparkasse Banke i Fondacije Mozaik

0
394
Naida Pandžić, vlasnica startupa Kesa donirala je 55 zaštitnih odijela FUCZ

Mlada preduzetnica Naida Pandžić, vlasnica startupa Kesa d.o.o. jučer je uručila donaciju 55 višekratnih zaštitnih odijela Federalnoj upravi civilne zaštite.
Kao i svi drugi proizvodi ovog društveno-odgovornog biznisa, odijela su napravljena od plastičnih kesa koje bi inače završile u rijekama, na zelenim površinama ili, u najboljem slučaju, na nekoj od gradskih deponija. Donirana odijela su napravljena zahvaljujući finansijskoj potpori Sparkasse Banke u okviru projekta podrške startup preduzećima za projekte usmjerene na ublažavanje negativnih efekata pandemije Covid-19.
Upravo s namjerom da smanji veliko zagađenje okoline plastičnim kesama, pod motom ‘Biram da recikliram’, Naida je uz podršku Startup studija Fondacije Mozaik početkom 2019. godine pokrenula Kesu. Da se radi o iznimno odgovornom društvenom biznisu, govori i podatak da u procesima proizvodnje angažuje i osobe sa invaliditetom.
Svojim inovativnim poslovnim konceptom, Kesa se prilagodila izazovima koje je u 2020. godini naročito pred male biznise stavila pandemija koronavirusa. Pored recikliranih kabanica, cekera, ruksaka, futrola za laptope koji su do tada činili ponudu Kese, u prošloj godini na tržište je uspješno plasirala i višekratna zaštitna odijela.
“Ovakva podrška odgovornih kompanija olakšava nama kao biznisu da lakše pozicioniramo proizvode na tržištu i prevaziđemo izazove koje je pandemija postavila pred naše poslovanje. Kad još pri tome možemo napraviti nešto od čega ima korist i šira zajednica, onda smo posebno sretni. Stoga smo vrlo zahvalni na finansijskoj podršci Sparkasse Banke da realiziramo ovu inicijativu. Drago nam je da će ova odijela biti korištena tamo gdje su najviše potrebna”, kazala je Naida Pandžić.