Studen Grupa u Brčkom predstavila poslovnu inicijativu od 500 miliona KM

0
894
Ilija Studen, predsjednik Uprave Studen Grupe na prezentaciji poslovne inicijative u Brčkom

Najveći investitor u prehrambenoj industriji BiH i najveći strani investitor u Brčko distriktu – Studen Grupa predstavila je danas poslovnu inicijativu vrijednu 500 miliona maraka koja će omogućiti razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvalitetu života građana Distrikta, ali i cijele regije.
“Ovako značajna poslovna inicijativa, koja predviđa više od 4.000 radnih mjesta i ulaganje od 500 miliona maraka moguća je samo uz međusobnu podršku i suradnju s nadležnim institucijama, koja je na kraju i ključna za ovakve projekte”, kazao je Ilija Studen, predsjednik Uprave Studen Grupe.
Na prezentaciji su predstavljeni načini kako visokokvalitetni proizvodi i usluge mogu naći svoje mjesto u potencijalu koje Brčko distrikt posjeduje, a obuhvaćeni su poslovni planovi u području turizma, poljoprivredne proizvodnje, zabave, infrastrukture te procesne industrije i logistike.
Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić obavezali se na maksimalnu suradnju s institucionalne strane kako bi se investicijska klima u Brčkom popravila, a predstavljeni projekti ubrzo zaživjeli.