Sutra: Promocija zdrave hrane u Bingo City Centru Tuzla

0
871
Kompanija Bingo objavila ponudu za preuzimanje društva INIT d.d. Sarajevo

USAID/Sweden FARMA II projekat i Bingo City Centar Tuzla u okviru mjeseca zdrave hrane u subotu 28. aprila organizuju prodajnu promociju domaćih proizvoda. Posjetiocima će se predstaviti 17 proizvođača sira, meda, te voća i povrća iz cijele Bosne i Hercegovine.
Proizvođači će skrenuti pažnju na činjenicu da u kategoriji poljoprivredno-prehrambenih proizvoda naša zemlja bilježi deficit veći od 2 milijarde KM, te će promovirati slogan ‘Pojedimo deficit!’, apelujući na potrošače da daju šansu ukusnim domaćim proizvodima.
U periodu od 12 do 19 sati, izlagači će organizovati degustaciju brojnih sireva iz svih krajeva BiH, uključujući i nekoliko sireva koji su u posljednjih par godina osvojili nagrade na Balkan Cheese Festivalu u Beogradu. Uprkos odličnom kvalitetu naših sireva, Bosna i Hercegovina uvozi 11 puta više sira nego što ga izvozi, a pogotovo je nevjerovatan podatak da smo prošle godine uvezli i preko 7 miliona KM svježeg (mladog) sira.
Skrenuće se pažnja i na pitanje kvaliteta uvoznog meda, jer zabrinjava podatak da je od 270 tona meda koji je uvezen u našu zemlju prošle godine, preko 70 tona ušlo po cijeni od oko 5 KM po kilogramu. Istovremeno, prosječna izvozna cijena našeg meda iznosila je oko 16 KM.
Ipak, u prvom planu na ovoj promociji biće uživanje u kvalitetnim i ukusnim bh. proizvodima, a većinu artikala posjetioci će moći kupiti po promotivnim cijenama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here