Sutra se u svijetu obilježava Međunarodni dan svjetlosti

Uz Međunarodni dan svjetlosti Schneider Electric naglašava važnost svjetla, osvjetljenja i rasvjete te važnost elektroinstalaterske struke

0
1219
Važnost svjetla u nauci, kulturi, umjetnosti...

Schneider Electric, globalni lider digitalne transformacije u upravljanju energijom i automatizaciji, pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana svjetlosti, 16. maja, naglašavajući važnost svjetlosti, osvjetljenja i rasvjete te podrške elektroinstalatera u savremenom životu.
Međunarodni dan svjetlosti, koji se širom svijeta obilježava 16. maja, globalna je inicijativa koju je pokrenuo UNESCO u povodu puštanja u pogon prvoga lasera 1960. godine. Inicijativa kontinuirano ukazuje na važnost svjetla i uloge koju svjetlo ima u nauci, kulturi, umjetnosti, obrazovanju, održivom razvoju te na području medicine, komunikacija i energije.
“Kao kompanija brinemo o cjelokupnom lancu – od korisnika, preko mreže partnera, distributera i elektroinstalatera. Elektroinstalaterima želimo da pružimo više prilika za stalno usavršavanje, kako bi stjecanjem viših (širih) kompetencija mogli stvarati sebi bolje prilike za rad i rast poslovanja. Istovremeno, našim korisnicima kontinuirano komuniciramo prednosti energetske efikasnosti i optimizacije, kroz nadzor i upravljanje resursa i troškova“, kazao je Ivan Paić, generalni direktor kompanije Schneider Electric za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.
U saradnji sa svojim distributerima, Schneider Electric realizuje otvorene radionice namijenjene edukaciji elektroinstalatera. Njegovi stručnjaci za digitalna rješenja pripremaju ih za izazove budućnosti i pametnog stanovanja. Radionice su besplatne i uključuju brojne konkretne primjere iz prakse, poput primjene novih IoT tehnologija i daljinskog upravljanja, a kako bi elektroinstalateri zaista unaprijedili svoj rad i svoju uslugu podigli na viši nivo.
Kako bi elektroinstalaterima, ali i svim svojim distributerima i partnerima dodatno pomogao, Schneider Electric se pobrinuo da kroz mobilnu aplikaciju mySchneider osigura pristup aktuelnim informacijama o proizvodima, rješenjima, alatima, konfiguratorima i kompletnoj korisničkoj podršci u područjima energetike i automatizacije.