Svečano otvoren Međunarodni sajam Brčko 2019

0
360
Međunarodni sajam privrede u Brčkom se održava od 7. do 9. novembra

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore (VTK) Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković prisustvovao je danas svečanom otvaranju Međunarodnog sajma privrede ‘Brčko 2019’ koji se održava od 7. do 9. novembra.
Obraćajući se prisutnim učesnicima, Vuković je ukazao na značaj sajamskih manifestacija obzirom da su sajmovi mjesta susreta, upoznavanja ljudi i njihovih potencijala, razmjene najboljih iskustava, kao i mjesta ugovaranja poslova. Kako je istakao, zajedničkim snagama treba graditi bolji, stabilniji, i kvalitetniji poslovni ambijent, jer je zajednički prosperitet jedini izlaz iz nametnute socijalne i poslovne apatije u koju se ušlo.
Sajam je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, a prisutnima se obratila i predsjednica PK Brčko distrikta Sanela Hadžajlić, kao i g. Antunović, jedan od vodećih privrednika iz Brčko distrikta.
Sajam privrede Brčko organizuje Privredna komora Brčko distrikta pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta, VTK BiH, kompanije Antunović, Bimal i drugih privrednika Distrikta, a predstavlja jedan od najznačajnijih privrednih događaja na našim prostorima, što potvrđuje višegodišnji kontinuitet – tradicija održavanja Sajma, rezultati uspjeha, veliki broj izlagača kako domaćih tako i stranih.