Svjetska premijera Citroënovog C5 Aircross Hybrid SUV-a u Briselu

0
1089
Novi Citroën C5 Aircross Hybrid biće premijerno predstavljen na sajmu automobila u Briselu (10-19. januar)

Citroën u 2020. kreće u pohod na tržište električnih vozila predstavljajući svoj novi potpis ‘Inspired By You All’ i svoj novi SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo s punjivim hibridnim motorom u klasi e-Confort. Inače, kako je navedeno, Citroën će ove godine u gamu dodati šest električnih vozila.
Novi C5 Aircross Hybrid Citroën će premijerno predstaviti već na sajmu automobila u Briselu (Brussels Motorshow 2020), koji se održava od 10. do 19. januara.
SUV C5 Aircross ovom izvedbom s plug-in hibridnim motorom kreće u novu fazu programa Citroën Advanced Comfort, pa najavljuje vožnju bez emisije CO2 u svakodnevnoj upotrebi pri potpuno električnoj vožnji.
Performanse su dobivene zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, čime se postiže sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta.

C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji Citroëna

Zahvaljujući dometu od 50 km u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/km i potrošnji od 1,7 l/100 km prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke Citroën zahvaljujući plug-in hibridnom motoru koji objedinjuje konkurentnu tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe, piše Autonet.hr.
Novi C5 Aircross SUV Hybrid proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais, a izvedbe opremljene motorom s unutarnjim sagorijevanjem već su prodane u više od 100 000 primjeraka. Prema najavama, novi Hybrid bi na tržište našeg regiona trebao stići krajem prvog polugodišta 2020.