Svjetska premijera Citroënovog C5 Aircross Hybrid SUV-a u Briselu

0
820
Novi Citroën C5 Aircross Hybrid biće premijerno predstavljen na sajmu automobila u Briselu (10-19. januar)

Citroën u 2020. kreće u pohod na tržište električnih vozila predstavljajući svoj novi potpis ‘Inspired By You All’ i svoj novi SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo s punjivim hibridnim motorom u klasi e-Confort. Inače, kako je navedeno, Citroën će ove godine u gamu dodati šest električnih vozila.
Novi C5 Aircross Hybrid Citroën će premijerno predstaviti već na sajmu automobila u Briselu (Brussels Motorshow 2020), koji se održava od 10. do 19. januara.
SUV C5 Aircross ovom izvedbom s plug-in hibridnim motorom kreće u novu fazu programa Citroën Advanced Comfort, pa najavljuje vožnju bez emisije CO2 u svakodnevnoj upotrebi pri potpuno električnoj vožnji.
Performanse su dobivene zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, čime se postiže sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta.

C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji Citroëna

Zahvaljujući dometu od 50 km u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/km i potrošnji od 1,7 l/100 km prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke Citroën zahvaljujući plug-in hibridnom motoru koji objedinjuje konkurentnu tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe, piše Autonet.hr.
Novi C5 Aircross SUV Hybrid proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais, a izvedbe opremljene motorom s unutarnjim sagorijevanjem već su prodane u više od 100 000 primjeraka. Prema najavama, novi Hybrid bi na tržište našeg regiona trebao stići krajem prvog polugodišta 2020.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here