Sweden/USAID FARMA II projekt pomaže malim biznisima da poboljšaju online promociju

0
441
Canva radionica će se održati u četvrtak, 18. juna

Sweden/USAID FARMA II projekt sutra će održati praktičnu radionicu za poljoprivrednike i male biznise o upotrebi Canva-e, besplatnog online grafičkog alata.
Radionica nazvana ‘Canva: Moćan saveznik malih biznisa’ biće održana preko Zoom platforme. Fokusiraće se na razvoj i grafički dizajn vizuala za društvene medije, logotipa, postera, letaka i prezentacija.
“Mi koristimo društvene medije da bismo promovisali naše proizvode, i jako nam je važno da imamo privlačne vizuale koji će imati veći doseg i generisati veći broj pozitivnih reakcija naših kupaca. Već ranije sam malo istaživao Canva-u, ali kao je Sweden/USAID FARAM II projekt najavio webinar, odlučio sam se prijavim i iskorstim ovu priliku da naučim više. Jako me interesuju koje su to sve opcije koje nudi Canva, a koje bih mogao koristiti u svakodnevnom radu”, rekao je Muamer Zubčević, marketing menadžer u Favedi, proizvođaču prirodne kozmetike i biljnih preparata.
Sweden/USAID FARMA II projekt podržava razvoj poljoprivrede BiH u pet sektora: mljekarstvo, voće i povrće, med, ljekovito i aromatično bilje, i peradarstvo. Projekt pomaže da se domaći regulatorni okvir poboljša i uskladi sa zakonima Evropske unije, te prenosi potrebno znanja proizvođačima kako bi im omogućili da povećaju proizvodnju, poboljšaju kvalitetu svojih proizvoda i ispune standarde potrebne za izvoz u EU, kao i na druga međunarodna tržišta.
Projekt također pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode promovišu na domaćem i inostranim tržištima.
Canva radionica će se održati u četvrtak, 18. juna (11-13 h). Svi zainteresovani su pozvani da se prijave putem linka: https://www.surveymonkey.com/r/f2canva.