Taksista sa Škoda Fabijom 1.9 SDI prešao milion kilometara

0
1805
Škoda Auto je Ćosiću uručila i vaučer za kupovinu novog Škoda modela vrijedan 5.000 KM

O kvalitetu Škoda automobila postoji mnogo svjedočenja. Širom svijeta zabilježeni su primjerci automobila sa velikom pređenom kilometražom, međutim, preći više od milion kilometara u Bosni i Hercegovini, to je pravi dokaz kvalitete.
Takvu sreću imao je Mirsad Ćosić, vlasnik kompanije za prevoz putnika u cestovnom saobraćaju, koji je 2003. godine kupio novu Škoda Fabiju 1.9 SDI.
“Kada sam se 2003. godine odlučio za kupovinu novog auta, odabrao sam Škoda Fabiju. Nakon toliko godina se ispostavilo da je ta odluka bila ispravna jer redovnim održavanjem u ovlaštenom servisu u Cosmos Commercu Tuzla, krajem 2018. došli smo do milionitog kilometra u zahtjevnim uslovima gradske vožnje“, kaže Mirsad Ćosić te dodaje kako od kupovine vozila do danas nikada nije zabilježen veći kvar.
Svi servisni poduhvati podrazmijevali su samo redovno održavanje vozila u skladu sa servisnim intervalima i to u ovlaštenom Škoda servisu u Tuzli. Dakle, 1.9 litarski SDI motor je i dalje netaknut. Iz tog razloga prvi i jedini vlasnik unikatnog primjera Škoda Fabije pod bh. suncem koja je prevalila više od milion kilometara, ne razmišlja o zamjeni automobila.
Nakon pređenog milionitog kilometra Škoda Auto je kupcu poklonila novu instrument tablu, koja je ugrađena u Fabiju u ovlaštenom servisnom centru. Također, na poklon je dobio i vaučer za kupovinu novog Škoda modela vrijedan 5.000 KM, te besplatno redovno održavanje vozila punih 12 mjeseci.
Simbolično, Mirsadu Ćosiću je uručen i Škoda ručni sat koji će ga podsjećati na vrijeme provedeno u Fabiji.