Samsung predstavio zakrivljeni gaming monitor sa G-Sync tehnologijom

0
1058
Samsung 27-inčni CRG5 monitor ima zakrivljenost ekrana od 1500R te kombinaciju brzine osvježavanja od 240Hz

Samsung je predstavio zakrivljeni gaming monitor sa G-Sync tehnologijom.
Samsungov 27-inčni CRG5 (C27RG5) gaming monitor je najnoviji u liniji zakrivljenih gaming monitora, donosi inovativne funkcije, kao što su brzina osvježavanja od 240 Hz, podrška za NVIDIA G-SYNC tehnologiju te snažna kombinaciju kvalitete slike i brzine za potpuni gaming doživljaj.
“Koristeći inovativne zakrivljene ekrane i najnoviju grafičku tehnologiju, Samsung donosi potpuno novo i besprijekorno iskustvo igranja. Kombinacijom brzine osvježavanja od 240 Hz i kompatibilnosti sa NVIDIA G-SYNC, u novom Samsung CRG5 zakrivljenom gaming monitoru postižu se napredne performanse i kod novijih, grafički zahtjevnih igara“, rekao je Seog-gi Kim, viši potpredsjednik poslovanja vizualnim ekranima kompanije Samsung Electronics.
Samsung 27-inčni CRG5 monitor ima zakrivljenost ekrana od 1500R te kombinaciju brzine osvježavanja od 240Hz i RapidCurve™ tehnologije, koja smanjuje kašnjenje slike i zamućene pokrete. CRG5 monitor potvrdila je i NVIDIA budući da zadovoljava sve zahtjeve za performansama i kvalitetom slike za G-SYNC kompatibilnost te pruža vrhunsko iskustvo igranja u punoj HD rezoluciji (1920×1080).
Također, dublje crne i svjetlije bijele boje sa omjerom kontrasta 3000: 1 prikazuju najfinije detalje čak i u najsvjetlijim i najtamnijim dijelovima igre, dok zakrivljeni ekran sa okomitim poravnanjem (VA) osigurava impresivno iskustvo igranja uz široki ugao gledanja. Ugodnom korištenju ekrana doprinosi i zakrivljeni dizajn okvira C27RG5 monitora sa panelima sa vertikalnim poravnanjem, kao i ergonomski stalak.
Osim toga, igrači pomoću digitalnog izbornika na ekranu mogu odabrati unaprijed postavljene opcije prikaza za bilo koji žanr igre, a imaju i mogućnost izrade do tri odvojena profila za jednostavan prijelaz između pojedinih opcija.
Dio linije inovativnih zakrivljenih gaming ekrana čini i novi revolucionarni CRG9 od 49 inča koji dodatno pojačava uranjanje igrača u igru, oživljavajući do sada skrivene boje i detalje pomoću super-ultra širokog gaming monitora sa omjerom stranica 32: 9, dramatičog 1800R zakrivljenog ekrana i HDR1000. Dual QHD ekran (5120×1440) iskorištava revolucionarnu tehnologiju Quantum dot za izuzetno širok raspon precizne reprodukcije boja, tako da svaka igra izgleda stvarno.
CRG5 je predstavljen na PC Gaming Showu 10. juna, a u svijetu će biti dostupan od septembra 2019. godine.