Tarčin Forest Resort dobio REXPO nagradu za najbolji novi hotel 2017.

0
1051
Sa svečanosti dodjele nagrade za najbolji novi hotel 2017: Prvo mjesto osvojio je Tarčin Forest Resort

Tarčin Forest Resort – MGallery by Sofitel Sarajevo dobio je prestižnu nagradu za najbolji novi hotel 2017. godine na međunarodnom sajmu REXPO u Zagrebu.
Ovaj sajam (30.11.-01.12.) koji već niz godina okuplja ulagače i predstavlja najbolje investicijske projekte u regiji, do sada je privukao preko 6.000 poslovnih aktera iz pedesetak zemalja i omogućio predstavljanje preko 250 kompanija i više od 500 projekata. U okviru manifestacije se održava ‘REXPO HTL Day’ koji u fokus stavlja investicije u turizmu, a ove godine naglasak je stavljen na potencijale i projekte razvoja luksuznog turizma u Alpe-Adria regiji, u segmentima luksuznih rezidencija, glampinga te najnovijih hotelskih projekata.
Sajam se završio dodjelom nagrade ‘REXPO Best New Hotel Award 2017’. U jakoj konkurenciji koju su činili finalisti hotel Excelsior Dubrovnik i hotel Spirito Santo Palazzo Storico iz Rovinja, nagradu je osvojio nedavno otvoreni Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel Sarajevo.
Nagrada se dodjeljuje po osnovu bodovanja od strane 20 stručnjaka iz hotelske industrije, a uručio ju je predsjednik Udruženja hotelijera pri HGK i Predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Ronald Korotaj. U ime Tarčin Forest Resorta nagradu je preuzeo Ante Marić iz arhitektonskog ureda Artelior zaslužnog za enterijer, dok je eksterijer hotela projektovao studio AHAKNAP.

Nedavno otvoreni Tarčin Forest Resort već je počeo dobijati međunarodna priznanja

Na nedavnom svečanom otvorenju hotela brojne zvanice i javnost su imali priliku vidjeti ovo prelijepo, moderno zdanje zaobljenih obrisa u savršenom skladu sa netaknutom, planinskom idilom iznad Tarčina i elegantni enterijer koji spaja savremeni minimalizam čistih linija, visokih stropova i prirodnih materijala sa etno detaljima.
Osim što su hotel i pripadajuće vile po svojoj estetici ravni najluksuznijim alpskim resortima, gradnja je realizovana prema najnovijim standardima održivosti i očuvanja okoliša, što je svakako doprinijelo proglašenju za najbolji novi hotel 2017. godine na međunarodnom nivou.