Rotana u Sarajevu otvorila svoj prvi hotel u BiH – Bosmal Arjaan by Rotana

0
1140
Otvaranjem novog Bosmal Arjaan by Rotana hotela u Sarajevu, Rotana nastavlja širiti poslovanje u BiH

Službenim otvaranjem novog Bosmal Arjaan by Rotana hotela u Sarajevu, Rotana, jedna od vodećih hotelijerskih kompanija u regiji, sa hotelima na prostoru Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope, i Turske, nastavila je svoje širenje i na području BiH.
Svoj bogati portfolio, u kojem se trenutno nalazi 65 otvorenih hotela, Rotana trenutno broji 17.950 soba, u ukupno 13 zemalja. U okviru svoje strategije širenja, kompanija u narednom periodu planira značajno povećati svoje prisustvo na vodećim svjetskim tržištima. Tako će, u 2019. i 2020. godini, pod okriljem ovog brenda, biti otvoreno više od 10 novih hotela, koji će u postojeći portfolio dodati još 2.700 soba.
Strateški smješten u sarajevskom Bosmal City Centru, novi hotel nudi 132 potpuno opremljena apartmana sa jednom, dvije ili tri sobe, moderni restoran, dvije sale za sastanke, te fitness i wellness klub, u sklopu kojeg su dostupni i teretana, sauna, parna soba, tursko kupatilo, te sobe za masažu. Svaki od prostranih apartmana sadrži i u potpunosti opremljenu kuhinju, te niz dodatnih modernih sadržaja, za iskustvo ugodnog boravka. Cjelokupno iskustvo upotpunjuju i Rotanini poznati standardi ugostiteljstva, koji gostima osiguravaju ugodan i nezaboravan boravak u savršenoj kombinaciji hotela i doma.

Novi hotel nudi 132 potpuno opremljena apartmana sa jednom, dvije ili tri sobe

“Otvaranje Bosmal Arjaan by Rotana hotela i predstavljanje potpuno novog tipa smještaja je Rotanin doprinos proširenju hotelske ponude ovog predivnog grada“, istakao je Guy Hutchinson, CEO Rotane.
Prvi brendirani deluxe aparthotel, Bosmal Arjaan by Rotana, u vlasništvu je kompanije Al Thani, a lokalnoj turističkoj ponudi donosi potpuno novi koncept sa najprostranijim sobama smještenim u blizini samog centra grada i njegovih glavnih atrakcija.
“Iznimno smo zadovoljni našim partnerstvom sa Rotanom, koje je rezultiralo ovim izuzetnim dodatkom ugostiteljskoj ponudi Sarajeva“, izjavio je Assaad Assaad, CFO, Al Thani Companies Group L.L.C.
Poznato i kao jedno od najbrže rastućih biznis centara, Sarajevo nastavlja graditi reputaciju turističkog centra. Tome svjedoči i činjenica da ga je u 2018. godini posjetilo više od pola miliona turista, što predstavlja rast od 18,8% u odnosu na isti period prošle godine. Čak 90% pristiglih gostiju boravilo je upravo u hotelima, a najviše njih pristiglo je iz zemalja Perzijskog zaljeva, Turske, Hrvatske, Kine, Slovenije, Njemačke, Srbije, SAD-a i Italije.
“Jako sam sretan što će srce Sarajeva biti obogaćeno ovim prelijepim hotelom. Naš tim s radošću očekuje putnike iz svih krajeva svijeta, sa željom da njihov boravak u jednoj od najšarmantnijih destinacija na Balkanu učine nezaboravnim” izjavio je Marko Korica, generalni direktor novootvorenog Bosmal Arjaan by Rotana hotela.
Rotana je svoj prvi hotel otvorila 1992. godine, u Abu Dabiju. Od tada, kompanija je svoj portfolio proširila na ukupno 113 hotela, od kojih je 46 još uvijek u fazi izgradnje.