Telemach Winterhana market & fun zona na Bjelašnici starta 28. decembra

0
1270
Dva mjeseca bogatih aktivnosti za cijelu porodicu u okviru Telemach Winterhana market & fun zone na Bjelašnici

Po uzoru na sve velike svjetske ski centre, Bjelašnica će ove godine, po prvi put organizovati kulturno-sportsku manifestaciju pod nazivom ‘Telemach Winterhana market & fun zone’. U periodu od 28. decembra 2018. do 28. februara 2019. godine, sve posjetioce očekuje bogat gastro, sportski, rekreativni i zabavni sadržaj za cijelu porodicu.
U okviru ‘Telemach Winterhana market & fun zone’ sa kućicama i binom, posjetioci će moći pronaći vrhunske gastronomske delicije sa raznosvrsnim izborom internacionalne i domaće ‘street- food’ hrane, nastupe popularnih DJ-eva, hip-hop, pop i rock bendova kao i suvenire te druge zanatske proizvode sa lokalnom i tradicionalnom metodom izrade, a sve to po izuzetno povoljnim cijenama.
U sklopu fun zone nalaziti će se i dječiji paviljon u kojem će se svakodnevno organizovati igre, zabavne aktivnosti, te kreativne radionice uz nadzor odgajatelja. Također, za djecu će biti postavljen i hockey teren, kao i ski&snowboard škola, u kojima će roditelji moći ostaviti djecu certificiranim učiteljima skijanja i bordanja, te sankalište sa snow rocketsima na kojima će biti organizovana mini takmičenja.
Na klizalištima za djecu od 5 do 18 godina, osim termina klizanja i škole klizanja, održavat će se i organizovane posjete učenika iz osnovnih škola širom BiH, te vesele zabave u organizaciji sponzora. U okviru besplatnih sportskih aktivnosti, djeca od 12 do 18 godina moći će prisustvovati školi hokeja, a posjetioce očekuju i hokej turniri te mnoge zabavne igre.
Pored toga u saradnji sa dječjom sportskom školom Proacademia, djeca uzrasta od 5 do 8 godina moći će pohađati ski&snowboard školu. Posjetioci će također imati priliku testirati te naučiti osnove sigurne vožnje na obezbjeđenom poligonu za QUAD & Snowmobile u saradnji sa američkim brandom Polaris, a sve to potpuno besplatno.
U sklopu ‘Telemach Winterhana market & fun zone’ programa posjetioce očekuje, po prvi put na Bjelašnici ‘Red Bull Home – Run 2019’, zvanična EYOF 2019 fun zona, oficijelna zona utrke ‘Polaris snowmobiles endurance 2019’, oficijelna zona proglašenja pobjednika Born2Ski.
Zvanično otvaranje ‘Telemach Winterhana market & fun zone’ je 29. decembra u 11h. Organizatori poručuju da će na taj dan u fan zoni ugostiti ‘Studentske pohode’, obećavajući odličan provod uz program DJ RIO i DJ Katze a nakon toga će posjetioci moći uživati u koncertu Bijelog dugmeta, koji će se održati dvadesetak metara od prostora Winterhane.
Dan kasnije, 30. decembra uz full gastro, sportske i adrenalinske ponude na stage-u gostuje DJ Katze.
U ponedjeljak, 31. decembra poslije dnevnog dijela programa od 19h, DJ Rajot i DJ Katze, nakon dužeg niza godina, upriličit će doček Nove godine u open air-u ‘Telemach Winterhana market & fun zone’ na Bjelašnici.
Pokrovitelji ‘Telemach Winterhane market & fun zone’ 2019 su Općina Trnovo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo. Organizatori manifestacije su Infinity Marketing Solutions, Teamm, UR Staza, New Event i Underground rock club.