Teslin vremeplov u Beču

0
1847
Kompanija m:tel Austria organizovaće besplatnu projekciju 'Teslinog vremeplova' u Beču, 29. i 30. septembra

Nakon izuzetnog uspjeha multimedijalnog projekta među domaćom publikom, kompanija m:tel Austria organizovaće besplatnu projekciju ‘Teslinog vremeplova’ u Beču, 29. i 30. septembra 2017. godine
Prva besplatna multimedijalna projekcija ‘Teslin vremeplov’ zakazana je za petak, 29. septembra, ispred zgrade Tehničkog univerziteta u Beču, sa početkom u 20.30 sati.
Nakon izuzetnog uspjeha umjetničkog projekta upriličenog povodom 160 godina od rođenja našeg slavnog naučnika, kompanija m:tel Austria će za sve zainteresovane građane Beča, ali i turiste koji se tog vikenda zateknu u tom gradu, upriličiti i repriznu projekciju i dan poslije, u subotu 30. septembra.
‘Teslin vremeplov’ je kreativna digitalna predstava koja posjetioce, uz pomoć najsavremenije tehnologije, vodi na putovanje kroz istoriju, nauku i umjetnost, prikazujući na nesvakidašnji način život i djelo jednog od najvećih umova koje je svijet ikada imao. Iza originalnog umjetničkog projekta stoji jedan od regionalnih lidera u oblasti telekomunikacija Telekom Srbija, a ovaj fascinantni audio-vizuelni spektakl imalo je prilike da pogleda na hiljade građana Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
‘Teslin vremeplov’ je osmišljen na do sada neviđen način prikazujući živopisnu priču o velikom pronalazaču i njegovu bogatu naučnu zaostavštvinu i izume koje je nesebično ostavio čovječanstvu u nasljeđe i bez kojih bi komunikacija kakvu imamo danas bila nezamisliva.
Inovativni projekat ‘Teslin vremeplov’ proglašen je jednim od pet najboljih u Evropi, u kategoriji ‘nauka i obrazovanje’ na takmičenju PR Excellence Awards. O značaju ove nagrade govori podatak da se priznanje dodjeljuje na pet kontinenata vrhunskim projektima najvećih svjetskih kompanija u oblasti komunikacija.