Tri nova direktora u Schneider Electricu za područje Hrvatske i regije

0
527
Tomislav Ščrbak, Antonio Obratov i Denis Cedilak će osim za tržište Hrvatske biti zaduženi i za susjedna tržišta

Schneider Electric, kompanija koju je nedavno analitička kuća Corporate Knights proglasila prvakom u ostvarivanju ekološke održivosti, imenovala je tri nova direktora za područje Hrvatske i to u sektorima Industrija i Integratori, Energetika i Marketing.
Na poziciju direktora marketinga promoviran je Denis Cedilak, koji je osim za tržište Hrvatske, zadužen i za tržišta Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Cedilakovo imenovanje također je promocija s prijašnje pozicije, jer je od marta 2019. bio voditelj marketinga za prodajne kanale.
“Moj poslovni cilj i zadatak na novoj poziciji je zajedno s timom implementirati marketinšku strategiju te još više ubrzati digitalnu transformaciju. Ovo imenovanje mi omogućuje da na pravi način iskoristim iskustvo i znanje koje sam stekao na prethodnoj poziciji uz iskustvo iz drugih industrija i da kao kompanija i dalje radimo na poboljšanju korisničkog iskustva koje je strateška vizija naših ulaganja i akcija”, izjavio je Denis Cedilak te dodao kako će marketinške aktivnosti razvijati u skladu s učestalim promjenama koje se događaju na tržištu.
Na poziciju direktora prodaje sektora Industrija i Integratori nakon šest godina provedenih u različitim divizijama unutar kompanije dolazi Tomislav Ščrbak, a bit će zadužen za dva tržišta – Hrvatsku i Sloveniju.
“Jedan od strateških ciljeva našeg sektora je razvijanje partnerske mreže naših kupaca, jer osim vrhunskih rješenja, prava snaga Schneider Electrica je u partnerima s kojima možemo ponuditi kompletna pametna rješenja za sve industrijske segmente, te time olakšati praćenje i nadzor postrojenja”, izjavio je Tomislav Ščrbak povodom imenovanja i dodao kako će kompanija posebno promicati inovativna IoT rješenja s ciljem povećanja efikasnosti i praćenja proizvodnih pogona s naglaskom na integraciju kibernetičke sigurnosti.
Na poziciju direktora imenovan je i Antonio Obratov, koji je nakon pozicije voditelja ključnih kupaca promoviran u poziciju direktora Energetike za tržišta Hrvatske i Slovenije.
“U Schneider Electricu imamo jasan cilj nastavka stvaranja povezanih tehnologija koje preoblikuju industriju, te povećavaju efikasnost kroz cijeli elektroenergetski sektor, od najjednostavnijih do složenih operativnih rješenja. Kao najveće izazove u narednom periodu vidim stablizaciju tržišta, promjenu načina rada i razmišljanja te osiguranje održivog i zelenog poslovanja”, zaključio je Antonio Obratov.