Turistički Auto-Moto Reli Sutjeska bit će održan 3. i 4. jula

0
527
Nacionalni park Sutjeska organizira Turistički Auto-Moto Reli

Poslije 31 godinu Nacionalni park Sutjeska organizira Turistički Auto-Moto Reli, koji će biti održan 3. i 4. jula ove godine.
Ovaj, 27. Auto-Moto Reli zamišljen je kao promotivni reli ‘zvjezdastog’ karaktera sa startom iz Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Mostara, Tuzle, Bihaća i Doboja (posade iz BiH), te Ljubljane, Zagreba, Beograda, Skoplja, Podgorice, Novog Sada i Prištine (posade iz Regije), zatim vožnje zadatim itinererom sa nekoliko prolaznih i vremenskih kontrola, te sa ciljem na Tjentištu.
Dolazak učesnika na Tjentište predviđen je od 15 do 20 sati, nakon čega će biti organiziran smještaj svih gostiju u hotelu Mladost (po promotivnim cijenama) ili u kampu (gratis).
Drugog dana ove manifestacije biti će organizovan i Auto-Moto Show na parkingu NP Sutjeska, a u okviru slobodnih aktivnosti planiran je i obilazak Memorijalnog kompleksa i Perućice – posljednje evropske prašume, kao i kupanje na jednom od najvećih bazena u Evropi.
Prvi Reli Sutjeska održan je davne 1965. godine, a ova turističko-sportska priredba trebala bi da bude iskorištena za promociju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine i turističkih potencijala Nacionalnog parka Sutjeska.
S obzirom na činjenicu da će manifestacija biti održana na otvorenom prostoru Nacionalnog parka (262.314 m2), ovu lokaciju s pravom možemo smatrati Corona Free Zone.
Prijave za Auto-Moto Reli i Auto-Moto Show mogu se izvršiti putem portala www.auto.ba. Prijave i rezervacije smještaja učesnika mogu se izvršiti isključivo u N.P. Sutjeska – telefon: 00387 58 233130 ili email: npsutjeska@yahoo.com