Turistički vaučeri u RS odobreni za 180 građana

0
704
Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas, nakon sjednice entitetske vlade u Banjaluci, da su turistički vaučeri odobreni za 180 građana u RS, koliko ih se do sada prijavilo.
“Ova akcija je počela 15. juna, prijavilo se 11 turističkih agencija i 32 ugostiteljska objekta. Svi koji su zainteresovani mogu se prijaviti do 1. novembra i učestvovati u projektu turističkih vaučera”, rekla je Suzana Gašić.
Ona je navela da je uslov za prijavu privrednih subjekata da imaju minimum četiri zaposlena i izmirene poreske obaveze.
Ministar trgovine i turizma je podsjetila da akcija traje do 15. novembra ove godine do kada se može iskoristiti turistički vaučer u vrijednosti 100 KM.
“Broj ugostitelja i turističkih agencija koji mogu da učestvuju u projektu je neograničen. Pozivam sve koji su zainteresovani da se prijave putem elektronske aplikacije i pošte. Obrasce mogu dostaviti na adresu Minisarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a spisak prijavljenih je javno dostupan”, navela je Gašić.
Ona je istakla da nijedan od privrednih subjekata koji se prijavio za realizaciju projekta nije odbijen. Dodala je da će kampanja s ciljem promovisanja turističkih destinacija u RS biti nastavljena i u narednom periodu.
Podsjetimo, na popisu prijavljenih objekata u kojima se može koristiti vaučera nalazi se 27 ugostitelja, kao što su ZTC Banja Vrućica (hoteli Kardial, Posavina i Srbija te etno-selo Usora), ZTC Banja Kulaši, Banja Dvorovi, Terme Laktaši, Andrićev konak i drugi.
Prema pisanju medija, dosad pristigle prijave pokazuju da se najveći broj građana RS odlučio za toplice te Andrićgrad u Višegradu kao destinacije u kojima žele iskoristiti svoj turistički vaučer.