Turkish Airlines od aprila povećava letove za Sarajevo i u regionu, ali ne i za Banja Luku

Uprkos razgovorima između Turkish Airlinesa i vlasti sa banjalučkog aerodroma, ovaj avioprevoznik je odbacio mogućnost uvođenja svoje druge destinacije u BiH

0
16
Turkish Airlines će od ljetne sezone povećati frekvencije na nekoliko linija u našem regionu

Turkish Airlines planira da poveća frekvencije na nekoliko linija u Bosni i Hercegovini i regionu tokom ljetne sezone 2024. godine, koja počinje 31. marta sljedeće godine.
Turski avioprevoznik je najavio da će povećati svoje sarajevske operacije uz dodatak dodatne sedmične rotacije za ukupno 21 sedmični let. Uprkos razgovorima između Turkish Airlinesa i vlasti sa banjalučkog aerodroma, ovaj avioprevoznik je odbacio mogućnost uvođenja svoje druge destinacije u BiH.
“Postoje komercijalne i strukturne procjene aerodroma, a aerodrom još uvijek radi na tome. Međutim, nemamo planove da u kratkoročnom periodu počnemo sa radom na banjalučkom aerodromu ili sa njega”, saopćeno je iz Turkish Airlinesa.
Komentarišući dalje prisustvo u regionu, turski avioprevoznik je naveo da je nedavnim pokretanjem letova za Tivat, ukupan broj destinacija u cijelom regionu Balkana dostigao je sedamnaest.
“Blisko sarađujemo s lokalnim vlastima na razvoju turističkih i poslovnih odnosa. Osim toga, kontinuirano širimo naše prisustvo u ovoj regiji ulaganjem u inovativne tehnologije i iskustvo putnika“, naveli su iz Turkish Airlinesa.

Turkish Airlines letovi na destinacije u ex-YU , ljeto 2024.

Osim nedavno objavljenih planova za povećanje operacija u Zagrebu sa 14 na 18 sedmično, Turkish Airlines će povećati usluge i na svojoj drugoj destinaciji u Hrvatskoj – Dubrovniku – sa pet sedmičnih rotacija koje su obavljane tokom ljeta 2023. na dnevne. Dodatna usluga ponedjeljkom i srijedom uvodi se od 31. marta.
Turkish Airlines će povećati broj letova iz Istanbula i za Podgoricu i za Tivat nakon što je ranije ove godine potpisao Memorandum o razumijevanju sa Air Montenegrom, omogućavajući da oba avioprevoznika povećaju svoje frekvencije na tržištima drugih. Turski avioprevoznik će u početku povećati saobraćaj između Istanbula i Podgorice sa dvostrukog dnevnog na 17 sedmičnih, a od sredine avgusta će porasti na 18 sedmično, piše Ex-Yu Aviation. Slično, povećat će frekvencije letova za Tivat, koje je pokrenuo ovog ljeta, sa šest sedmično na devet sedmičnih, a od sredine avgusta će se povećati na deset sedmično.