Avioni iz Turske od 22. juna lete za BiH i Crnu Goru

0
592
Ubuduće će avioni Turkish Airlinesa nositi naziv Türk Hava Yollari

Turska nastavlja sa postepenim ublažavanjem mjera uvedenih zbog pandemije Covid-19 i nakon višemjesečnih ograničenja najavljeno je uspostavljanje avionskog saobraćaja i na međunarodnim letovima.
Turski ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu kazao je da su domaći letovi počeli saobraćati od 1. juna, a da je od 10. juna planirano uvođenje letova prema 40 zemalja.
Naveo je da će se od 10. juna uvesti letovi prema Turskoj Republici Sjeverni Kipar, Bahreinu, Bugarskoj, Kataru i Grčkoj. Pet dana kasnije uvest će se letovi i prema
Njemačkoj, Austriji, Azerbejdžanu, Češkoj, Hrvatskoj, Hong Kongu, Švicarskoj, Japanu, Sjevernoj Makedoniji, Latviji, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji i Tadžikistanu, navodi agencija Anadolija.
Od 20. juna počinju letovi za Holandiju i Kazahstan, a od 22. juna za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Dansku, Estoniju, Finsku, Južnu Koreju, Irsku, Crnu Goru, Kirgistanu, Latviji, Luksemburgu, Norveškoj, Slovačkoj, dok će se letovi za Belgiju uvesti od 25. juna.