U Brčkom otvoren Samit mladih poduzetnika i sajam BOSP-EXPO

0
681
U Brčkom otvoren Međunarodni sajam poduzetništva i obrta BOSP-EXPO 2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić obratio se danas u Brčkom učesnicima 1. samita mladih poduzetnika.
Zvizdić je istakao da, pored brojnih biznis foruma i privrednih sajmova koji se održavaju širom BiH, ovaj projekat ima poseban značaj i važnost i daje novu dimenziju BiH, jer se radi o mladim poduzetnicima, budućim pokretačima i liderima ekonomije u BiH i regionu.
Izrazio je zadovoljstvo što je Samit mladih poduzetnika okupiti preko 300 mladih poduzetnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore koji će po prvi puta uspostaviti regionalnu mrežu mladih poduzetnika.
Zvizdić je istaknuo značaj malih i srednjih preduzeća koja predstavljaju okosnicu ekonomije naše zemlje, za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje odlaska mladih iz BiH i regiona jer od ukupnog broja zaposlenih u BiH, mala i srednja preduzeća čine više od 90 posto poslovnih kompanija i zapošljavaju oko 64 posto ljudi.
Zvizdić je rekao da razvoj novih ekonomskih i poslovnih modela koji su vođeni digitalizacijom, mogu pomoći mladima poduzetnicima u BiH i regionu.

Zvizdić na Samitu mladih poduzetnika u Brčkom

Nakon obraćanja predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zajedno sa gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milićem, visokim predstavnikom Valentinom Inckom i predsjednikom Upravnog odbora MMP LUX Kristianom Marićem, otvorio je Međunarodni sajam poduzetništva i obrta BOSP-EXPO 2019.