U Cementari Lukavac društveno odgovorni projekti obilježili 2019.

0
563
FCL je ove godine posvetila posebnu pažnju projektima namijenjenim prvenstveno mladima

Fabrika cementa Lukavac (FCL) je tokom 2019. realizirala više društveno odgovornih projekata. Kao kompanija koja iz godine u godinu bilježi pozitivne poslovne rezultate, ove godine posvetila je posebnu pažnju projektima koji su bili namijenjeni građanima, prvenstveno mladima, s namjerom da se zajednički stvaraju nove vrijednosti za bolju i zdraviju budućnost.
“Sumirajući rezultate našeg poslovanja u 2019. zadovoljni smo postignutim i mislim da smo uspjeli osmisliti korisne i konkretne akcije, te smo ponosni na činjenicu da smo sproveli više društveno odgovornih projekata koji su bili i bit će imperativ našeg rada. Trudimo se mladim generacijama omogućiti da se povežu sa prirodom i da je znaju voljeti i čuvati. Naš dugoročni projekat ‘U prijateljstvu s prirodom’ se pokazao vrlo učinkovitim. Više hiljada učenika i učenica širom BiH su učestvovali u njemu, a njihove pozitivne reakcije su za nas najbolji pokazatelj učinjenog i ujedno smjernica za naše dalje djelovanje”, kazao je Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga Fabrike cementa Lukavac.
Svakog septembra se organizira Dan otvorenih vrata na zelenim površinama Lukavac Cementa, gdje se okupljeni građani porodično druže i sudjeluju u pratećim ekološkim i sportskim programima, te kreativnim radionicama. Uz pomoć djece iz OŠ Lukavac Grad na Dan planete Zemlje Lukavac je postao bogatiji zelenilom, zasađeno je 500 novih stabala. A u junu 2019. Lukavac Cement je kao dijamantni sponzor podržao dječiju manifestaciju Kids Fest 2019 i priredio mladim naraštajima zabavan i edukativan dan. Od kraja 2018. pa sve do danas Lukavac Cement je izgradio na desetine ploha za dječiju igru ‘Školica’ i obradovao brojne mališane obdaništa i osnovih škola širom BiH.
Grad Lukavac u septembru 2019. dobio je novi moderno uređeni plato ispred Doma kulture zahvaljujući ulaganju Lukavac Cementa u vrijednosti od preko 120.000 KM. Kapije Fabrike svakodnevno su otvorene za sve one koji žele da je posjete i uvjere se kako funkcionira cementara koja koristi alternativna goriva i sprovodi evropske prinicipe energetske efikasnosti.
Fabrika cementa Lukavac je čvrstog opredjeljenja da daje poticaje projektima koji mogu osigurati kvalitetniji život, zdravu sredinu i ljepše okruženje. S ovom praksom se nastavlja i u 2020. godini, s namjerom da se dodatno intenzivira saradnja sa građanima, vladinim i nevladinim organizacijama, ekološkim udruženjima, školama, obdaništima i svima onima koji imaju isti cilj: očuvanje prirode i njenih resursa.