U Goraždu njemački TVC počinje izgradnju proizvodnih hala, posao bi moglo dobiti 300 radnika

0
573
Položen kamen-temeljac za izgradnju proizvodnih hala kompanije TVC u industrijskoj zoni Vitkovići

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća s ministrima u kantonalnoj vladi prisustvovala je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju proizvodnih hala kompanije TVC u industrijskoj zoni Vitkovići.
Novi pogon bit će veličine 7.000 kvadrata i 12.000 kvadrata proizvodnog područja, a u prilog informaciji da se radi o značajnoj investiciji je i najava njemačkog investitora da se u sljedećih nekoliko godina planira izgradnja i novih proizvodnih hala u Goraždu.

Svečanom činu prisustvovala i premijerka BPK Goražde s ministrima u Vladi (Foto: Vlada BPK)

Podsjetimo, njemačka kompanija TVC registrovala je istoimenu firmu u Goraždu gdje je već započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja, a izgradnjom proizvodne hale u industrijskoj zoni Vitkovići ova kompanija će stvoriti mogućnosti za zapošljavanje od 150 do 300 radnika.
Izgradnjom pogona i otvaranjem firme u Goraždu njemački investitor realizuje plan širenja proizvodnih kapaciteta u Evropi, a TVC će biti dio jedne svjetske grupacije koja radi metalne dijelove medicinskih kreveta i pomagala.