U Gradačcu otvoren 50. Sajam šljive, traje do 26. augusta

0
138
Svečanost povodom otvaranja 50. Sajma šljive u Gradačcu

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić zajedno sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemalom Hrnjićem, te gradonačelnikom Gradačca, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona i bivšim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, danas je u Gradačcu otvorio jubilarni 50. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive.
Nikšić je izrazio je nadu da će Sajam naredna četiri dana, po pozitivnim vijestima, dovesti Gradačac u centar pažnje bosanskohercegovačke i šire javnosti, nakon što ga je nedavno zadesila tragedija.

“Ovo je manifestacija gdje se okupljaju izlagači iz Bosne i Hercegovine, ali i iz regiona i posebno je važno napomenuti da više od 300 izlagača sigurno nisu ovdje zato što im u prošlosti nije bilo dobro. Iskreno se nadam da će Gradačački sajam doživjeti još puno okruglih godišnjica”, rekao je Nikšić te je učesnicima Sajma poželio da u narednom periodu ostvare svoje planove i da nastave biti dio sajamske tradicije.
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić naglasio je da je proizvodnja hrane u BiH i u svijetu danas imperativ, a da je Vlada Federacije opredijeljena da podrži poljoprivredno-prehrambeni sektor FBiH.
Sajam šljive u Gradačcu će trajati 26. augusta.