U Konjicu uručeni ključeve stanova za 10 porodica

0
464
Ministar Ramić uručio ključeve stanova za 10 porodica u Konjicu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik općine Konjic Osman Ćatić i predstavnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH uručili su danas u Konjicu ključeve stanova za 10 porodica.
Izgradnja objekta s 10 stambenih jedinica u ovoj općini završena je u okviru projekta CEB II – Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja.
“Pored Konjica, do sada je na području Federacije BiH u okviru Projekta CEB II – Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja, rekonstruisano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova. Također, u toku je izvođenje radova na izgradnji 373 stambene jedinice za 13 podprojekata koji se realiziraju na području gradova Mostar i Goražde, općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Lukavac, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača. Time se trajno zatvaraju kolektivni i alternativni smještaji u većini gradova i općina Federacije BiH”, kazao je ministar Ramić.
Ovim projektom su obuhvaćene porodice koje su korisnici kolektivnih ili alternativnih smještaja iz kategorije raseljenih ili socijalno osjetljivih porodica.

Ukupna vrijednost podprojekta u općini Konjic iznosila je 800.000 KM, od čega je 618.000 KM osigurano iz kredita Razvojne banke Vijeća Europe, a 182.000 KM iz budžeta općine Konjic, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.