U Mostaru otvoren novi Peugeot koncesionar

0
2516
Jožko Tomšič i Salko Frenjo na otvorenju auto-salona svečano presjekli vrpcu

U Mostaru je danas svečano otvoren prodajno-servisni centar Peugeot Hercegovinapromet. Ovaj ekskluzivni auto salon izgrađen je po evropskim standardima, te nudi profesionalnu uslugu i bogat izbor vozila marke Peugeot u što su se uvjerili i svi posjetioci na otvorenju salona.
Izvršni direktor Hercegovinaprometa Adnan Frenjo kazao je da je kompanija u julu ove godine potpisala ugovor za otvaranje koncesije za Peugeot vozila postajući time Multibrand za Citroen i Peugeot vozila koje svakodnevo susrećemo na bh. cestama.
Na prigodnoj svečanosti prigodnim riječima obratili su se direktor Peugeota za Sloveniju i BiH Adam Kavšek i generalni direktor Peugeota za Sloveniju i BiH Jožko Tomšič.
“Ovajdogađaj je važan jer ćemo u ovim danima imati priliku da predstavimo kako stručnoj, tako i široj javnosti novi Peugeot Rifter i u vrlo kratkom vremenu i novi Peugeot 508”, kazao je Tomšič.
On je zajedno sa vlasnikom kompanije Hercegovinapromet Salkom Frenjom svečano presjekao vrpcu, čime je salon i zvanično otvoren za sve posjetioce.

U Mostaru svečano otvoren prodajno-servisni centar Peugeot Hercegovinapromet

Inače, kompanija Hercegovinapromet je porodični biznis koji datira još od 1996. godine kada je započela sa veleprodajom prehrambenih proizvoda. Godine 2006. ulazi u svijet autoindustrije i postaje ovlašteni prodajno-servisni centar za Citroen na području Hercegovine i ujedno među vodećim u BiH, da bi već danas obogatili svoju ponudu sa još jednim autobrandom a to je Peugeot.
Peugeot koji je svjetski poznat i jako atraktivan brand – izuzetno je tražen i na bosanskohercegovačkim cestama. Dostupan je u svim klasama od mini gradskog vozila, preko vrlo traženih i popularnih SUV vozila do sjajne i ekstravagantne limuzine.