U Mostaru otvoren sajam privrede, zemlja-partner Kina

0
877
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik službeno je otvorio 22. Mostarski sajam privrede

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik službeno je otvorio 22. Mostarski sajam privrede, a gostima su se obratili i predstavnik zemlje partnera Kine Jang Chenfeng te direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.
Dodik je tom prilikom ukazao na dobru saradnje s Kinom u trenucima globalnih problema te istakao da mnogo toga možemo naučiti od Kine, kako se iz teške situacije može napraviti ekonomski uzlet.
Pedstavnik zemlje partnera Kine Jang Chenfeng pročitao je pismo koje je uputio kineski premijer. Istakao je da je Državni savjet Kine uputio čestitke u ime kineske vlade i u svoje lično ime. Dodao je da su ostvarili djelotvornu obostranu saradnju, te da su spremni tu saradnju da povećaju.

Otvaranju Mostarskog sajma prisustvovao je i predsjednik Srbije te drugi brojni gosti

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Podsjetimo, Srbija je prošle godine bila zemlja partner Mostarskom sajmu.
Mostarski privredni sajam, kojem je pokrovitelj Predsjedništvo BiH, jedan je od najznačajnijih i najposjećenijih privrednik manifestacija u regiji, a trajat će do 13. aprila. Na sajmu učestvuje oko 860 izlagača iz tridesetak zemalja iz svih oblasti privrede, a predviđeno je održavanje niza konferencija, prezentacija i poslovnih susreta privrednika.