U Mostaru počela izgradnja zgrade sa 24 stana za raseljene

0
190
U naselju Sutina u Mostaru počeli radovi na objektu sa 24 stambene jedinice

Zamjenica premijera FBiH i federalna ministrica finansija Jelka Milićević i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te gradonačelnik Mostara Mario Kordić, danas su u naselju Sutina u Mostaru, ozvaničili početak radova na objektu sa 24 stambene jedinice.
Riječ je o prvoj zgradi, od ukupno planirane tri, a koja je namijenjena za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Mostara.
Projektom ‘Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB II’ planirano je stambeno zbrinjavanje blizu 7.200 korisnika koji žive u neuslovnim objektima kolektivnih centara i alternativnih smještaja.
Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona planirana je izgradnja 132 stambene jedinice u ukupnoj vrijednosti od devet miliona KM, i to u Konjicu, Jablanici, Čapljini i Mostaru.
Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji 12 novih objekata sa ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata sa 10 stambenih jedinica u Gradačcu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here