U povodu 20 godina BBI banka zasadit će preko hiljadu stabala širom BiH

0
338
Prvu u nizu od hiljadu sadnica u Velikom parku u Sarajevu posadili su Amer Bukvić i Ivica Šarić

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo danas je obilježila 20. godišnjicu, a tim će povodom u narednih mjesec dana posaditi preko hiljadu sadnica voća i autohtonih i medonosnih stabala širom Bosne i Hercegovine.
Prvu u nizu od hiljadu sadnica danas su u Velikom parku u Sarajevu posadili Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.
“BBI banka osnovana je prije 20 godina i od tada do danas naš cilj je bio razvoj društva u kojem poslujemo, kroz različite projekte pomoći privredi i građanima. Sretan sam da je danas sa nama zamjenik gradonačelnika Sarajeva, kako bi poslali poruku da nastavljamo i dalje rasti zajedno”, izjavio je Amer Bukvić, povodom početka akcije 1.000 sadnica za građane BiH.
“Čestitam jubilej BBI banci koja je jedna od najbrže rastućih banka u BiH i koja je zasigurno doprinijela razvoju našeg društva. Sadnjom hiljadu sadnica drveća u više od 30 gradova širom BiH, BBI banka potvrđuje opredjeljenost razvoju društva u kojem posluje”, kazao je Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.
Sadnice voćki i drveća posadit će i rukovodioci i šefovi svih 36 poslovnih jedinica BBI banke u gradovima u kojima BBI banka posluje, a dio sadnica bit će doniran povratnicima i zasađen u saradnji sa aktivistima nekoliko humantiranih organizacija.
BBI banka osnovana je 19. oktobra 2000. godine i jedina je banka u BiH koja radi u skladu sa islamskim principima poslovanja. Danas BBI banka drži šesto mjesto na tržištu Federacije BiH sa aktivom većom od 1,24 milijarde KM.
BBI od svog osnivanja cjelokupan profit investira u BiH i nastavlja biti podrška privrednicima. Posebno se ističu projekti međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) i međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF).
BBI banka od svojih početaka vodi brigu o obrazovanju mladih i stipendira najuspješnije studente i učenike bez roditeljskog staranja iz cijele BiH. BBI je pokrenula i takmičenje mladih u poslovnim idejama, SBF Start-up Challenge, , a nedavno je iniciran i poseban BBI Program liderstva i izvrsnosti, kroz koji će BBI banka sarađivati sa srednjim školama, kako bi zajedno pomogli budućim liderima i poduzetnicima u BiH.