U prodaji osvježeni Renault Kadjar po cijeni počev od 37.300 KM

0
1388
Novi Kadjar se i dalje oslanja na verzije sa prednjim pogonom, potpomognute sistemom Extended Grip

Poštujući tradicionalni SUV dizajnerski kod, osvježena verzija Renault Kadjara nastavlja uspješnim putem modela koji je od 2015. godine, kada je lansiran, prodat u preko 450.000 jedinica.
Kadjar Faza 2 je stilski dotjeraniji, iznutra plemenitiji te pogonjen potpuno novom gamom agregata posljednje generacije. Novi model Kadjara starta sa fantastičnom cijenom od 37.300 KM sa PDV-om.
Jak dojam koji ostavlja Renault Kadjar proizilazi iz niza poboljšanja koja su nastala prilagođavanju aktuelnih trendova i Renaultovih dostignuća na polju tehnologije. Vanjska osvježenja vidljiva su na novom dizajnerskom potpisu dnevnih LED svjetala sa C formom, upotpunjenih maglenkama sa LED Pure Vision tehnologijom koje troše šest puta manje energije od konvencionalnih.

U mreži Renault koncesionara u BiH dostupne su verzije: Life, Limited, Bose Edition i Black Edition

Novi dizajn uočljiv je na oba branika sa kromiranim umecima, a kod novog Kadjara su dostupna i dva nova tipa aluminijskih točkova od 17 i 19 inča.
Enterijer je takođe dorađen. Nova forma 7-inčnog multimedijalnog touch ekrana i novodizajniranog kontrolnog panela automatskog klima uređaja daju novu dimenziju praktičnosti i intuitivnog korištenja. Kvalitetnija je završna obrada panela, prekidača i rukohvata a efekat 3D teksture materijala i efektno pozadinsko osvjetljenje prekidača podižu dojam na premium nivo.

Novi Renault Kadjar donosi niz poboljšanja, a unutrašnjost je takođe dorađena

Osvježeni Kadjar zasluženo donosi unaprijeđenu gamu agregata posljednje generacije. Razvijene u saradnji sa Daimlerom, nove pogonske jedinice spajaju visoke standarde performansi i voznih sposobnosti. Arhitektura četverocilindarskih benzinaca s prednabijanjem 1.4 TCe GPF je opremljena filterom krutih čestica, a odlikuju se uglađenim radom bez vibracija uz nisku potrošnjom goriva. U ponudi su dvije verzije, 1.4 TCe GPF sa 140 KS i 1.4 TCe GPF sa 160 KS uz ručni sa šest stepeni ili EDC automatski mjenjač sa sedam stepeni prenosa.
Ekološki dominantni i ekonomični par dizela nove generacije kategorisan je kao najefektniji eliminator čestica nitrogen-oksida na tržištu. Ulazna verzija Blue dCi 115 KS razvija 5 KS i 10 Nm obrtnog momenta više od prethodnika. Novi Blue dCi 150 KS razvija 20 konja više od prethodne generacije dizelskog agregata, a pored 4×2 verzije moguće ga je upariti i sa pogonom na sve točkove. Novi Kadjar se i dalje oslanja na verzije sa prednjim pogonom, potpomognute sistemom Extended Grip te 4×4 pogonom dostupnim kod jače dizelske izvedbe dCi 150 koristeći beneficije Nissanove ekspertize u višedecenijskom razvoju i razumijevanju vožnje van asflatnih puteva. Velikodušan klirens od 200 mm omogućava olakšani prolaz preko blatnjavih dionica i podloga sa izraženim ispupčenjima i neravninama.
U mreži Renault koncesionara u BiH dostupne su verzije: Life, Limited, Bose Edition i Black Edition. Bogato opremljeni Life TCe 140 košta 37.300 KM do registracije, a kupci u raznovrsnom konfiguratoru pored personalizacije odabrane verzije svoj model mogu nadograditi i sa produženom 5-godišnjom garancijom.