U Sarajevu otvoren InHoReCa ConFest

0
870
Prvi dan festivala u znaku atraktivnih gostiju i bogatih ponuda izlagača

Danas je u Sarajevu otvoren prvi InHoReCa ConFest, koji je svojim programom najavio da će zasigurno postati jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u BiH i regiji.
Više od 50 izlagača svojim ponudama, prezentacijama, degustacijama i akcijama privuklo je pažnju posjetitelja. Organizatori su se potrudili da ovaj jedinstveni spoj sajma, festivala i konferencije obogate aktuelnim temama i zanimljivim gostima.
Tako je veliko interesovanje, kako posjetitelja tako i medija, izazvao je dolazak uglednog hrvatskog biznismena Lukše Jakobušića. Ovaj vlasnik Hotela ONE Suite iz Dubrovnika, koji je od strane International Hospitality Awards proglašen za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Evropi, imao je izuzetno zanimljivo izlaganje, koje je publika nagradila velikim aplauzom.
Ništa manje oduševljenja priredio je i arhitekta Amir Vuk-Zec, koji je svojim izlaganjem nadahnuo mnoge buduće vlasnike hotela i restorana.
Interesantna su bila i predavanja regionalnog menadžera kompanije MedianaBorislava Radojkovića, direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermina Muzura i producentice N1 televizije Ike Ferrer Gotić koja je kroz zanimljivu video prezentaciju pokazala šta turisti iz cijelog svijeta misle o našoj zemlji.

Više od 50 izlagača svojim ponudama, prezentacijama i akcijama privuklo je pažnju posjetitelja

I za kraj prvog dana, šlag na torti. Gastro Forum i Bear & Spirits Show za uspješan kraj prvog dana na kojem su posjetitelji uživali u zanimljivim gastro prezentacijama bh. kuhara i barmena.
InHoReCa ConFest traje do 8. maja, a festival je otvoren od 9 do 19 sati. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here