U Sarajevu otvoren prvi regionalni Hedonist Fest

0
141
Posjetioci su imali priliku degustirati regionalna vina (Fotografije preuzete od TZKS)

U Sarajevskoj Vijećnici sinoć je svečano otvoren prvi Wine & Gastro regionalni Hedonist Fest. Ukupno 40 izlagača, velikih regionalnih vinara, restorana i proizvođača hrane pružaju posjetiteljima priliku da uživaju u kapljicama najboljih vina regije, kao i u raznolikim delicijama koje pripremaju naši najbolji restorani i proizvođači hrane.
“Sarajevo je grad festivala. Raduje me što je toj prebogatoj festivalskoj niski dodat i regionalni festival vina i delicija, koji za naš grad predstavlja sjajnu i turističku i poslovnu promociju. Pozdravljam održavanje prvog Hedonist festa i želim mu dugu i uspješnu budućnost”, izjavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.
Uz dobrodošlicu svim prisutnim dr. Haris Fazlagić, v.d. predsjednika Turističke zajednice KS poželio je ugodno veče uz poseban užitak za sve ljubitelje vina i kulinarskih delicija ponuđenih na Hedonist festu. Izlagače i posjetitelje pozdravio je i organizator Hedonist Festa Mirsad Mavraković, navodeći da će 40 izlagača, velikih regionalnih vinara, restorana i proizvođača hrane pružiti posjetiteljima priliku da uživaju u rajskim kapljicama najboljih vina regije, kao i u raznolikim delicijama.
Gradonačelnica Benjamina Karić je potom zajedno sa direktorom Hedonist Fest-a, Mirsadom Mavrakovićem simbolično otvorila ovaj prvi regionalni Hedonist Fest presjecanjem posebno pripremljene francuske delicije, Mille-feuille torte koju su napravili slastičari iz Maison Coco.

Posjetioci su imali priliku degustirati regionalna vina, otkriti neke nove i starije etikete, te u razgovoru s vinarima i proizvođačima doznati sve što ih zanima o načinu proizvodnje, svojstvima vina i drugim zanimljivostima. Pored vinara iz regije, izlagači su i eminentni restorani iz Sarajeva i proizvođači mliječnih i suhomesnatih proizvoda koji su gostima pružili potpuni užitak u kušanju vina i kulinarskim delicijama.
Festivalu je prisustvovao veliki broj uvaženih ambasadora te mnogobrojne javne ličnosti. Posjetiteljima je upriličen i energičan i jedinstven muzičko scenski performans DJ Nixona uz vrhunski zvuk saksofona.