U Sarajevu otvoren prvi Sajam boračkog zadrugarstva

0
1008
Na Sajmu boračkog zadrugarstva učestvuje više od 40 boračkih zadruga

Prvi Sajam boračkog zadrugarstva u BiH otvoren je danas u sarajevskoj Skenderiji (dvorana ‘Mirza Delibašić’) na kojem učestvuje više od 40 boračkih zadruga.
Predsjednik Organizacionog odbora te dvodnevne manifestacije Šerif Patković rekao je da se na sajmu mogu vidjeti rezultati aktivnosti boračkih zadruga koje su započete prije tri godine.
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević istakao je da ovaj projekt predstavlja vraćanje dostojanstva borcima i njihovim porodicama omogućavanjem da se zaposle i žive od svog rada.
Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko kazao je da bi predstavnici vlasti trebali slušati iskustva zadrugara i poodržavati ih, kako bi naredne godine možda i Zetra mogla biti puna veterana koji su pokrenuli svoje poslove.
Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je naveo da sajam ima dvije važne kompnente, a to su, kako je kazao, briga o boračkoj populaciji i razvoj poduzetništva.
Organizator sajma je Borački zadružni savez FBiH, uz podršku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Grada Sarajeva i Grada Istanbula.