U Sarajevu predstavljen električni Porsche Taycan 4 Cross Turismo

0
565
Porsche E-Performance: Promocija Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Posvećenost kompanije Porsche BH, generalnog uvoznika vozila Volkswagen grupacije, svom električnom putu, još jednom je potvrđena u petak 6. augusta, kada je na terenima Golf Cluba u Sarajevu predstavljen potpuno električni Porsche Taycan 4 Cross Turismo.
Promocija još jednog električnog modela dolazi kao kruna uloženim naporima na ispunjavanju svih strogo propisanih preduvjeta proizvođača, ali i zahtjevne infrastrukture na tržištu cijele Bosne i Hercegovine. Porsche BH je ponosan što je kupcima vozila iz sve bogatije ponude električnih vozila do sada obezbjedio 66 AC punjača snage 11 kW na 33 pomno izabrane lokacije.

Cross Turismo karmin crvene boje predstavljen je uz svjetla vatrometa

Zanosni Cross Turismo karmin crvene boje predstavljen uz svjetla vatrometa može se kupiti za 279.869,27 KM sa PDV-om, a bogata ponuda iz Porsche električne porodice sastoji se od četiri verzije modela Taycan i to: Taycan Sedan koji sa cijenom kreće od 175.035 KM, Taycan 4S od 216.921 KM, Taycan Turbo 309.973 KM i Taycan Turbo S od 376.609 KM, kao i četiri verzije modela Taycan Cross Turismo i to Taycan 4 Cross Turismo sa 476 KS sa cijenom od 194.265 KM, Taycan 4S Cross Turismo sa 571 KS od 227.630 KM, Taycan Turbo Cross Turismo sa 680 KS od 312.829 KM i najprestižniji Taycan Turbo S Cross Turismo sa čak 761 KS koji obezbjeđuju 100km/h sprinta za svega 2,8 sekundi od 379.465 KM.

Cross Turismo može se kupiti počev od 279.869,27 KM sa PDV-om

“Težimo da učinimo tržište Bosne i Hercegovine spremnim za eksploataciju električnih vozila. Prvenstveno naši klijente je potrebno informisati, da se vozila već sada mogu bez problema voziti po cestama u BIH. Činjenica je da imamo AC punjače instalirane, potrebno je samo planirati put. Cross Turismo koje predstavljamo, nešto je veći kada je u pitanju prostor interijera na zadnjoj klupi za 30mm. Također je model uz zračni ovjes podignut za 30 mm. Prtljažnik je veći za oko 40 litara što znači da je ukupna zapremina prtljažnika 466 litara, dok je kod modela Taycan sedan 407 litara”, izjavio je Armin Mulović, brand manager marke Porsche za BIH.

Poseban paket Cross Turisma čini Offroad paket

Poseban paket Cross Turisma čini Offroad paket, i ukoliko želite ova automobil da vozite na offroad stazi, moguće je uključiti GRAVEL mode.
“Siguran sam da će tržište BIH prepoznati i ovaj model, jer smo u 2021. godini registrovali već tri Taycana, dok na lageru imamo već u ponudi i druge model Taycan Sedan-a i Cross Turismo. Bitno je napomenuti da kompanija Porsche BH ima ekskluzivan ugovor sa firmom koja je u stanju da procjeni potrebe klijenta za eventualnu instalaciju punjača i da ponudi adekvatne punjače. Svi zainteresirani potencijalni klijenti su pozvani da posjete Porsche Centar Sarajevo, kako bi se više upoznali o vrstama punjača, jačini punjača i načinu punjenja, a na samom kraju i za test vožnju sa modelom Taycan Turbo”, dodao je Mulović.