U Sarajevu svečano otvoren luksuzni hotel Swissotel sa 5+ zvjezdica

0
2529
U Swissotel Sarajevo je uloženo 150 miliona eura, ima 21 sprat i raspolaže sa 218 luksuzno opremljenih soba

U Sarajevu je večeras, u prisustvu brojnih zvanica, otvoren luksuzni hotel Swissotel Sarajevo sa 5+ zvjezdica, iz lanca francuske Accor Hotels grupacije.
Svečanu vrpcu presjekli su predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, te predstavnici Al Shiddi gurpacije.
Swissotel Sarajevo u koji je uloženo 150 miliona eura ima 21 sprat i raspolaže sa 218 luksuzno opremljenih soba (ima 40 apartmana a u ponudi je i predsjednički apartman sa 365 kvadrata) s panoramskim pogledom na centar grada i okolne planine, a nalazi se u neposrednoj blizini Sarajevo City Centra (SCC). Ovaj luksuzni hotel ima konferencijske i sale za sastanke, spa centar od 1.000 m2 na dva sprata i bazen s pogledom na Sarajevo.

Pogled na jednu od 218 luksuzno opremljenih soba

“Ovaj projekt je napravljen da traje narednih 100, pa i 200 godina. Vjerujem da će Sarajevo postati privlačna destinacija za turiste iz Kine, s Bliskog istoka i svih ostalih država”, kazao je investitor Suleiman Al Shiddi, čija je Al Shiddi grupacija u aprilu ove godine ušla u franšizni ugovor s Accorom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here