U sljedećih mjesec dana mladi iz BiH imaju priliku dobiti više od 411.000 KM

0
754
Ukupan fond sredstava koje je Omladinska banka za projekte obezbijedila iznosi 411.750 KM

Omladinska banka ponovno otvara svoje pozive za projekte i mikrobiznise mladih s ukupnim fondom od 411.750 KM nastavljajući uspjehe iz prošle godine kada je realizovano 269 projekata širom BiH.
Za sve kreativne ekipe koje žele uraditi nešto dobro u svojoj zajednici, a treba im neko da ih pogura s 500 do 1.500 KM, Omladinska banka ima 315.750 KM za projekte u: Bihaću, Bileći, Bosanskom Petrovcu, Bugojnu, Cazinu, Čelincu, Doboju, Doboj Jugu, Donjem Vakufu, Drvaru, Goraždu, Istočnoj Ilidži, Jezeru, Kladanju, Konjicu, Kostajnici, Kotor Varoši, Laktašima, Loparama, Mrkonjić Gradu, Novom Goraždu, Odžaku, Petrovu, Prijedoru, Šipovu, Tešnju, Ugljeviku, Usori, Žepču i Živinicama.
Više o pozivu za projekte možete pročitati na linku: https://www.lonac.pro/trebas-nekog-da-te-pogura-poziv-za-projekte-mladih
Za one koji se žele odvažiti i pokušati korak više, pretvoriti svoje ideje, hobije ili interese u mikrobiznis (obrt/samostalno preduzetništvo/komercijalno poljoprivredno gazdinstvo), Omladinska banka ima 96.000 KM za mikrobiznise. Sve detalje i opštine/općine u kojima je otvoren ovaj poziv saznajte na linku: https://www.lonac.pro/budi-sama-svoja-sefica-budi-sam-svoj-sef-2
Rok za prijavu je 25.3.2019. godine (do 14 h) na www.LONAC.pro. Odluku o projektima i mikrobiznisima donose svi zainteresirani građani BiH. Oni će svojim glasom tj. lajkom odabrati najbolje ideje koje će dobiti bespovratna sredstva.
Omladinska banka okuplja 220 djevojaka i mladića iz svih krajeva BiH, koji znaju kako pogurati mlade, kako ih animirati i pomoći im da razviju svoje projekte i biznis modele.