IFTDO globalna konferencija u Sarajevu 24.-26. juna

0
1474
Jasna Korda, direktorica kompanije Origin Europe

Glavni grad Bosne i Hercegovine će od 24. do 26. juna 2019. godine u hotelu Hills biti domaćin 48. IFTDO globalne konferencije o temi ‘Razvoj ljudskih resursa u eri digitalne transformacije’.
IFTDO (International Federation of Training and Development Organisation) je osnovana 1972. godine u Ženevi u Švicarskoj sa ciljem da se razvije i održi globalna mreža posvećena prepoznavanju, razvoju i prijenosu znanja, vještina i tehnologija kako bi se unaprijedili osobni rast, efikasnost ljudskog rada, produktivnost i održivi razvoj.
Prema riječima Jasne Korde, direktorice kompanije Origin Europe, organizatora konferencije u Sarajevu, cilj ove konferencije je da se naglasi značaj digitalnog uticaja na kompanije, koji je doveo do evolucije u funkcionisanju i razvoju ljudskih resursa, ali i da se naglasi uticaj i rastuća uloga digitalne transformacije na globalno konkurentne kompanije u kojima su ljudi ostali ključni element.
“Tehnologija je promijenila način na koji međusobno vršimo interakciju, a IFTDO konferencija je idealna platforma za razmjenu najboljih poslovnih praksi i za umrežavanje sa ključnim individuama sa područja Zapadnog Balkana i drugih država“, kaže Korda.
Konferencija će okupiti preko 400 učesnika iz više od 50 zemalja svijeta, a učesnici će imati priliku čuti izlaganja 20 stručnjaka iz 16 zemalja.
Svi učesnici će imati priliku da prvog dana konferencije sudjeluju na radionicama na kojima će se govoriti o implementaciji digitalne transformacije u organizacijama. Drugog i trećeg dana fokus rada bit će usmjeren na teme o značaju digitalne transformacije, nadarenoj radnoj snazikoja je neophodna za ostvarivanje poslovnih ciljeva, kako iskoristiti kreativne umove i inovativna sredstava za postizanje uspjeha te na koji način implementiranje razvoja ljudskih resursa zahtijeva stvaranje kompetentnih i odlučnih lidera.