U toku isplate novčanih podrški za poljoprivredne proizvođače u FBiH

0
160
Počela isplata novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je danas da je obradilo zahtjeve za isplatu novčanih podrški za proizvodnju mlijeka za četvrti kvartal prethodne godine za devet kantona koja su dostavila neophodnu dokumentaciju. U toku je obrada zahtjeva koje su službenici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kantona 10 dostavili Federalnom ministarstvu početkom ove sedmice, te će isti biti obrađen do kraja radne sedmice.
Pored toga, obrađeni su i zahtjevi od pet kantona za prvi kvartal ove godine, a u skladu s dinamikom očekuje se da proces obrade bude završen tokom naredne sedmice.
“Apeliramo na kantonalna ministarstva nadležna za poslove poljoprivrede da ubrzaju proces obrade i dostavljanja zahtjeva u Federalno ministarstvo poljoprivrede kako bismo osigurali blagovremenu isplatu novčanih podrški poljoprivrednim proizvođačima. Federalno ministarstvo finansija već je započelo isplatu sredstava korisnicima, a očekujem da će sve biti završeno u toku naredne sedmice“, kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.
Također, iz Ministarstva ističu i da su u toku obrade zahtjeva i isplate novčanih podrški za sve ostale vrste proizvodnji koje su završene do objave Programa.