Ublažene mjere u RS: Restorani mogu raditi do ponoći, dozvoljena i muzika uživo

0
335
Od 6 do 24 sata dozvoljen rad ugostiteljskim objektima u RS-u

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici ublažio je mjere koje su zbog pandemije važile u proteklom periodu. U skladu s novom odlukom, od sutra (20. maj) do 7. juna ove godine dozvoljena su javna okupljanja do 100 osoba i privatna okupljanja u grupama do 50 osoba.
Od sutra dozvoljava se rad wellness i spa centrima. Takođe, od 6 do 24 sata dozvoljen je i rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj), kao i priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole).
Od petka, 21. maja, bit će dozvoljena organizacija i izvođenje muzike uživo ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće u prostoru za usluživanje na otvorenom (ljetna bašta, terasa, vrt), kao i na otvorenom prostoru uz pridržavanje epidemioloških mjera.
Takođe, od 21. maja do 7. juna dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike uz pridržavanje epidemioloških mjera.
Današnjom odlukom Republičkog štaba ukinuta je obaveza pravnim subjektima, republičkim organima uprave, organima jedinica lokalne samouprave i ostalim subjektima koji vrše javna ovlašćenja, da organizuju rad od kuće za radnike za poslove za koje je to moguće.
Takođe, današnjom odlukom Štaba ukinuta su ograničenja koja su se odnosila na prevoz lica autobusom u gradskom, prigradskom i međugradskom drumskom saobraćaju.