UNA TOYS iz Cazina proizvodit će didaktičke igračke od drveta

0
205
Bračni par Kapić iz Cazina pobjednici 4. emisije treće sezone SBF Start-up Challenge

Senad Kapić, inžinjer drvne industrije i njegova supruga Enesa Rekić-Kapić, profesorica u osnovnoj školi, sa idejom za proizvodnju drvenih i ekološki prihvatljivih igračaka pobjedili su u 4. emisije 3. sezone takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge.
Ovaj kreativni bračni par sa adresom u Cazinu već je osmislio i naziv kompanije – UNA TOYS. Nakon pobjede u takmičenju koje već treću godinu zaredom organizira BBI banka i Hayat televizija u saradnji sa partnerima, planiraju uspostavljanje nesting proizvodnje, odnosno unapređenje iz ručne u CNC proizvodnju. Potom ih očekuje analiza proizvoda i plasman na domaće i inostrano tržište.
“Na početku, ideja je bila da radimo razne unikatne proizvode od drveta, između ostalog, i drvene igračke. Kasnije, bazirali smo se samo na edukativne, ekološki prihvatljive didaktičke igračke. Kao roditelji malog dječaka prepoznali smo problem sumnjivog porijekla i materijala drugih igračaka. Sa našim proizvodima – didaktičkim igračkama, djeca će se bezbijedno igrati, kroz igru učiti, razvijati maštu i kreativnost”, kaže Senad.
Pobjeda na takmičenju dala im je dodatni podsticaj za daljnji rad i unapređenje proizvodnje.
Za pobjednike takmičenja BBI banka i partneri obezbjedili su nagradni fond u iznosu većem od 200 hiljada KM.