UNIQA osiguranje ponovo uz Specijalnu olimpijadu BiH

0
880
Kada Delić-Selimović i Vildana Skorupan potpisali ugovor o podrši UNIQA osiguranja olimpijskom timu BiH

Današnjim potpisivanjem ugovora sa Specijalnom olimpijadom Bosne i Hercegovine, UNIQA osiguranje postalo je ponosni sponzor i sigurni partner bosanskohercegovačkog tima na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama koje se održavaju u Abu Dhabi-ju od 08. do 22. marta.
“Drago nam je što nastavljamo dosadašnju podršku Specijalnoj olimpijadi Bosne i Hercegovine iz koje su potekli mnogi svjetski i olimpijski šampioni. Naša priča započela je prije dvije godine partnerstvom na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji. Zadovoljstvo je što imamo priliku da ponovo pružimo podršku našim najhrabrijim sportistima koji svojom upornošću, puni energije i ljubavi, ostvaruju vrhunske rezultate. Svim našim reprezentativcima i njihovim trenerima želimo puno sreće i uspjeha u Abu Dhabi-ju. Sigurni smo da će i ovaj njihov nastup ostati zapažen i da će se vratiti sa brojnim medaljama”, izjavila je Vildana Skorupan, Marketing menadžer UNIQA osiguranja.
Direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić-Selimović zahvalila se UNIQA osiguranju na odluci da podrži bh. reprezentativce u borbi za nova olimpijska odličja.
“Hvala UNIQA osiguranju na podršci koju smo dobili. Ubijeđeni smo da će naši sportaši na najbolji način opravdati dato povjerenje. Nastup na olimpijskim igrama je san svakog sportiste, pa se evo i našim olimpijcima uz podršku UNIQA osiguranja ostvaruje takav san”, izjavila je direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić-Selimović.
Naši sportisti će se takmičiti u atletici, plivanju, stonom tenisu i inkluzivnom nogometu. Delegaciju Bosne i Hercegovine na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama čine 33 člana: 19 sportista, 6 trenera, 2 predstavnika Specijalne olimlijade BiH, doktor te 5 predstavnika na Globalnom samitu mladih lidera na kome će učestvovati Edna Šunjić, Aldina Husejinović i Sanja Tanović, koje će ujedno predstavljati Evropu/Aziju, kao i Sabina i Erna Šunjić koje će učestvovati u Familijarnom inkluzivnom programu.
Specijalna olimpijada je najveći sportski pokret na globalnom nivou za osobe sa intelektualnim poteškoćama, a ove godine na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama 2019. u Abu Dhabi-ju u 24 sportske discipline će se takmičiti više od 7.000 sportista iz 170 zemalja svijeta.