UNIQA Osiguranje: Vrijeme za zdravlje je sada

0
906
Nova kampanja za promociju zdravlja i važnosti prevencije bolesti

Sve radosti života počinju sa zdravljem! Međutim, često zanemarimo činjenicu da dobro zdravstveno stanje zahtjeva našu kontinuiranu pažnju i brižan pristup. Pravilna ishrana, fizička aktivnost i smanjenje stresa su odlične smjernice za dugoročno očuvanje zdravlja, ali dolazimo do pitanja – da li je težnja ka vođenju zdravog života dovoljna da spriječi nastanak bolesti? Ipak, pored usvajanja zdravih životnih navika, najvažniju ulogu za zdrav život imaju redovni preventivni pregledi.

Prevencija kao temelj za očuvanje zdravlja

Na pragu smo dva bitna mjeseca – oktobar, mjesec ženskog zdravlja i novembar, mjesec muškog zdravlja. U ovom periodu posebna pažnja se poklanja podizanju svijesti o našem zdravlju i preventivnim pregledima, te da posjeta ljekaru nije samo nužna u slučaju bolesti. Blagovremeni preventivni pregledi su od neprocjenjive važnosti za očuvanje zdravlja ili pak rano otkrivanje bolesti, kako bi se blagovremeno krenulo s liječenjem koje bi vodilo ka uspješnom izlječenju.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje uz online popust 20%

Zbog opterećenja javnog zdravstva, termini za preglede niske hitnosti se čekaju čak i mjesecima, te su duga čekanja na uputnice dodatni demotivator za posjetu ljekaru.
Stoga, UNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svojoj mreži obuhvata vrhunske privatne zdravstvene ustanove širom Bosne i Hercegovine, ljekare po izboru klijenta i što je najvažnije omogućava pregled bez uputnica i bez dugih lista čekanja te realizacije pregleda u vrlo kratkom vremenskom roku.
Kako bi osiguranicima ponudili što bolji i širi spektar usluga, UNIQA zdravstveno osiguranje nudi pet paketa zdravstvenog osiguranja VITAL Standard, VITAL Comfort, Vital Expert, Vital Premium i Vital Elite, a uz pakete se također mogu dodatno zaključiti i preventivni pregledi.
Sve informacije o polisama Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja dostupne su na www.uniqa.ba ili putem besplatnog telefona 080 02 02 51, a prilikom online kupovine omogućen je i dodatan popust 20% na zaključenje polise.
Misli, živimo bolje zajedno – Misli UNIQA.