UNIQA renovirala igralište Doma Rada Vranješević u Banja Luci

0
582
Otvorenje novog igrališta koje je finansirala UNIQA, obilježeno je prvim nogometnim turnirom

Korisnici Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješević’ u Banja Luci od danas mogu da se zabavljaju i uživaju u igri na renoviranom nogometnom igralištu, zahvaljujući UNIQA osiguranju.
Renoviranje igrališta, koje je tradicionalno mjesto okupljanja djece i mladih, finansiralo je UNIQA osiguranje u iznosu od 10.000 KM te predstavlja poklon korisnicima dječijeg Doma povodom nove školske godine.
Otvorenje novog igrališta obilježeno je prvim nogometnim turnirom, koji su djeca i omladina Doma posebno priredila u ovu čast, nakon čega su uručene simbolične nagrade za najuspješnije timove.
“Želimo da izrazimo zahvalnost povodom donacije koju je kompanija UNIQA osiguranje realizovala putem rekonstrukcije sportskog igrališta za djecu i mlade bez roditeljskog staranja u Dječijem domu ‘Rada Vranješević’ u Banja Luci čime je pokazala humano lice kao i da je društveno odgovorna kompanija. Ova donacija će obogatiti društveni i sportsko-rekreativni život djece i mladih bez roditeljskog staranja koja su smještena u Dom“, izjavio je direktor Dječijeg doma, Vladimir Kajkut.
Renoviranje igrališta dječijeg Doma u Banja Luci druga je uspješno realizovana aktivnost UNIQA osiguranja povodom nove školske godine, nakon donacije školskih torbi i pribora djeci izliječenog od raka sa područja Tuzlanskog kantona početkom septembra.