Uručeni glavni dobici u nagradnoj igri BBI banke i Mastercarda

Ključevi automobila hyundai i20 uručeni Adisu Mahmutoviću

0
1353
Ključeve automobila i ostale nagrade dobitnicima uručili su Amel Kovačević (BBI banka) i Amir Trokić (Mastercard)

Nagradna igra ‘Karticom plati, po auto svrati’, u organizaciji BBI banke i kompanije Mastercard, zvanično je završena danas uručivanjem glavnih nagrada dobitnicima.
Prvu nagradu, automobil hyundai i20, osvojio je Adis Mahmutović sa Ilidže. Drugu nagradu, putovanje u Istanbul za dvije osobe, dobila je Edisa Zahić iz Bihaća, za koju je nagradu preuzeo prijatelj Igor Balić. Treću nagradu, vikend za dvoje na Vlašiću osvojio je Mevsud Talović iz Goražda.
U nagradnoj igri, koja je počela 1. avgusta i trajala do 31. decembra 2017. godine, učestvovali su svi korisnici BBI Debit Mastercard i BBI Gold Debit Mastercard kartica koji su tokom jednog mjeseca napravili bezgotovinske transakcije u minimalnom iznosu od 100 KM.
Ključeve automobila i ostale nagrade dobitnicima uručili su Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke i Amir Trokić, account manager Mastercarda za tržište BiH.
“BBI banka, već drugu godinu zaredom u saradnji sa kompanijom Mastercard, organizira nagradnu igru za korisnike Debit Mastercard i Gold Debit Mastercard kartica. Prema bankarskoj evidenciji netom završena nagradna igra rezultirala je izuzetnim povećanjem bezgotovinskog prometa na prodajnim mjestima koja omogućavaju prihvat Mastercard kartica. Tako je samo tokom pet mjeseci trajanja ove nagradne igre kod korisnika BBI Mastercard kartica promet povećan za 38%, a broj transakcija za 35%. BBI banka je u kratkom vremenu uspjela gotovo izjednačiti broj gotovinskih i bezgotovinskih transakcija sa Mastercard karticama, čime je potvrdila da i na ovaj način podiže nivo finansijske pismenosti svojih klijenata”, izjavio je Amel Kovačević.
Uručujući ključeve automobila dobitniku glavne nagrade, Amir Trokić, account manager za bh. tržište u kompaniji Mastercard, istakao je studija MasterIndex 2017. pokazala da 88% korisnika kartica u BiH plaća svojim karticama najmanje jednom sedmično, što je odličan dokaz da potrošači cijene prednosti koje kartice donose u svakodnevnoj kupovini.