USAID Diaspora Invest otvorio treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

0
678
Javni poziv je otvoren do 1. oktobra 2018.

USAID Diaspora Invest otvorio je novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava. Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja preduzeća, a koja nisu starija od tri godine te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore.
“USAID Diaspora Invest je kroz dva poziva već ostvario saradnju sa investitorima širom zemlje, te uspješne priče i primjeri iz prakse pokazuju da je ovaj grant program pozitivno prihvaćen u poslovnoj zajednice. Izuzetno je važno da kroz potporu investitorima otvorimo prostor za ulaganja, podržimo otvaranje novih radnih mjesta i uvođenje novih tehnologija u BiH. Planirano je održavanje info sesija u okviru kojih će potencijalni aplikanti saznati više o načinu prijave, a sve informacije su dostupne i na Diasporainvest.ba”, pojašnjavaju iz USAID Projekta ‘Diaspora Invest’.
Javni poziv je otvoren od 27. augusta do 1. oktobra 2018. godine, a aplikacije se ispunjavaju online na www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte.
Prva prezentacija će se održati u partnerstvu sa Privrednom komorom Federacije BiH u 11 sati 31.08. u Sarajevu. Nakon toga će u toku mjeseca biti održane info sesije u Trebinju, Širokom Brijegu, Bihaću, Banjoj Luci i Brčkom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here